Annonce
Tønder

Ny jobportal er klar for de unge: Skal motivere og holde på dem

Amit Mozumdar, erhvervskonsulent i Tønder Erhvervsråd, glæder sig over en ny portal, der skal hjælpe de unge til job og elevpladser. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Som ung kan det være svært at finde rundt i den store jungle, som arbejdsmarkedet kan være, men nu forsimpler en splinterny hjemmeside det hele.
Annonce

TØNDER: Mange af dem vil rigtig gerne, men det kan være svært.

Som ung kan vejen ind på arbejdsmarkedet være snoet og præget af forvirring og tilbageslag, men det bliver der nu gjort noget ved i Tønder Kommune.

Her bliver vejen fra jobsøgning til et egentligt arbejde nemlig kortet af - det sker i et samarbejde mellem Tønder Erhvervsråd og Ungeudvalget.

Ungijob.dk er navnet på en ny jobportal, og den kommer både de unge og virksomhederne til gode.

- Det er ikke en klassisk jobportal men mere en registreringsdatabase. Målet er, at vi gerne vil skabe overblik over alle de elevpladser og fritidsjob, der er. Det skal være gennem en hjemmeside, der er let at bruge og med lidt tekst. De unge kan gå ind og se, hvilke elevpladser, der er, mens virksomhederne kan se de unge an, siger Amit Mozumdar, erhvervskonsulent hos Tønder Erhvervsråd.

Annonce

Gør det simpelt

Rundt omkring i hele landet er der store udfordringer forbundet med at få de unge i arbejde. Af samme grund var det afgørende for Tønder Erhvervsråd og Ungeudvalget at sætte ind, for der er brug for det.

- Udfordringen i sin tid var, at de unge ikke mente, at der blev udbudt nok pladser. Omvendt mente virksomhederne, at det blev der, men at de unge ikke var der. Vi tænkte derfor, om ikke man kunne skabe en lettere oversigt og binde dem sammen, fortæller Amit Mozumdar.

Ungijob.dk er navnet på en ny portal for unge, der skal hjælpe dem tættere på elevpladser og jobs på en mere enkel måde. Foto: Ungijob.dk
Ungijob.dk er navnet på en ny portal for unge, der skal hjælpe dem tættere på elevpladser og jobs på en mere enkel måde. Foto: Ungijob.dk

Et af de helt store problemer er også ofte, at jobmarkedet kan være noget af en jungle at navigere i.

Noget som ungijob.dk og Amit Mozumdar gør op med.

- Det enkle er rigtig vigtigt. Søgningen kræver, at man har et enkelt værktøj, hvor man kan søge efter pladserne. Samtidig har vi muligheden for fritidsjobs, som vi også arbejder videre på, siger han.

Annonce

Bliv i området

Ungijob.dk kan skabe større samhørighed og bedre muligheder blandt både de unge og virksomhederne i Tønder Kommune.


Her tror vi, at portalen er med til at skabe viden. Så kan man måske søge de lokale pladser frem for at søge ud.

Amit Mozumdar, Tønder Erhvervsråd


Der er dog også en anden grund til, at den nye portal er vigtig. Kan de unge ikke få arbejde, risikerer man nemlig, at de søger væk fra lokalområdet, frygter Amit Mozumdar.

- Her tror vi, at portalen er med til at skabe viden. Så kan man måske søge de lokale pladser frem for at søge ud, understreger han.

Erhvervskonsulenten er ikke bange for, at det kan blive svært at lokke de unge ind på den nye portal, selvom det primært er sociale medier, der optager dem.

- I arbejdet med portalen har vi haft en følgegruppe af unge, og det viste sig faktisk, at de gerne ville have en hjemmeside. Den skulle dog være enkel, uden så meget tekst og med mange billeder, fortæller Amit Mozumdar.

Annonce

Stor optimisme

Den nye jobportal er fortsat en ny størrelse, og fra begge sider af bordet skal man lige opdage og lære den at kende.

Forhåbningerne dog høje hos Amit Mozumdar og Tønder Erhvervsråd.

- Vi oplever, at virksomhederne tager det til sig og i højere og højere grad begynder selv at opdatere med nye pladser. Det er godt, og vi går hele tiden efter at udbygge, slutter erhvervskonsulenten.

Den nye portal er allerede lanceret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce