Annonce
Sønderborg

Ny kæmpe børnehave begynder at tage form

Den ny kæmpe institution skal være klar til indflytning først på efteråret i år. Foto: Timo Battefeld
Spærrene er nu rejst på den nye daginstitution på Møllegade i Sønderborg, der skal rumme op imod 130 børn.

Sønderborg: Børn og voksne kan så småt begynde at glæde sig til at rykke ind i det over 1.400 kvadratmeter ny børnehus, der i øjeblikket skyder op på Møllegade.

- Allerede nu kan vi vise, at vi er rigtig langt. En stor tak til håndværkerne for deres indsats indtil videre, siger Claus Klaris (V), formand for børne- og uddannelsesudvalget, der sammen med udvalgets næstformand på grund af corona-restriktionerne har skiftet det traditionelle rejsegilde ud med en lille status og videohilsen, som er på Sønderborg Kommunes Facebookside.

I slutningen af juni var der første spadestik på institutionen, der skal rumme op til 95 børnehavebørn og 35 vuggestuebørn plus tilhørende personale fordelt på to etager.

Annonce

- Midtbyens Naturbørnehus bliver helt unik. Her samler vi tre daginstitutioner til en fælles, siger næstformand Jesper Smaling (S).

Den ny daginstitution på Møllegade bliver på over 1.400 kvadratmeter. Foto: Timo Battefeld

Børnehuset samler Naturbørnehaven Ved Skellet, Science Børnehuset Grundtvigs Allé og Møllegade Børnehave i én. Der bliver også gæstedagpleje for områdets dagplejere.


Midtbyens Naturbørnehus bliver helt unik. Her samler vi tre daginstitutioner til en fælles

Jesper Smaling (S), næstformand


I slutningen af juni var der første spadestik. Det er SIB Byggeri, der er på opgaven. Foto: Timo Battefeld

Der bliver blandt andet bygget otte stuer med cirka 17 børn i hver, motorikstue, krea/science-rum, flere legehuler og nicher samt stort hjerterum/fællesrum.

Der er afsat 32 millioner kroner til byggeriet, som skal være klar til indflytning først på efteråret i år. Legepladsen vil være offentlig tilgængelig udenfor åbningstid.

Stærk naturprofil

På den 5.800 meter grund skal der blandt andet være værksted, legeplads, bålhus, udekøkken med tilhørende lodder med grøntsager og bede samt eventuelt et væksthus.

Der bliver blandt andet bygget otte stuer, der hver skal rumme cirka 17 børn. Foto: Timo Battefeld

Midtbyens Naturbørnehus får en stærk naturprofil, og vil dagligt køre en gruppe børn ud til Kær Vestermark, hvor de kan boltre sig i naturen og det smukke landskab.

- Børnene skal inspireres. De skal være nysgerrige overfor naturen. Og naturen vil vi se på legepladsen og vi vil se den i vinklen til Kær Vestermark, siger Claus Klaris.

Institutionen får også egne lokaler i Center for Verdensmål på Kær Vestermark. Foto: Timo Battefeld

Institutionen får deres egne lokaler i Center for Verdensmål på Kær Vestermark, hvor en stor gruppe af børnene kører ud hver dag.

- Men også en helt unik mulighed for at bolstre sig i den smukke natur, som vi har ude på Kær, siger Jesper Smaling.

Byggeriet har været flere år undervejs. Børnehuset kommer til at ligge på Møllegade, hvor rådgiver-firmaet SlothMøller havde hovedsæde frem til 2016.

Der er afsat 32 millioner kroner til byggeriet, som har været flere år undervejs. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce