Annonce
Vejen

Ny købmandsbutik i Gesten kræver trafikale adgangsforhold

Sådan kommer en ny købmandsbutik i Gesten til at se ud. Den skal placeres ud til Gestenvej, lige ved indkørslen til Gesten by, og det kræver, at Vejen Kommune etablerer gode, trafiksikre adgangsforhold. (Tegningen er udlånt af købmand Allan Piihl Haagensen).

Bygges der en ny butik ud til Gestenvej, skal der laves til- og frakørselsmuligheder. Hvordan de skal se ud, er ikke afgjort endnu. Der er heller ikke sat gang i en planlagt udstykning af byggegrunde i det område, hvor butikken skal opføres.

GESTEN: Skal der bygges en ny købmandsbutik i Gesten, sådan som købmand Allan Piihl Haagensen ønsker det, kræves der opbakning fra Vejen Kommune.

Der er en cykelsti langs med Gestenvej i den side af vejen, hvor købmandsbutikken skal ligge, og spørgsmålet er, hvordan man bedst muligt sikrer trafiksikkerheden, når der skal skabes adgangsforhold, der gør det muligt for trafikanter at holde ind ved butikken og handle.

Byrådsmedlem Marion Mortensen (V), som bor i Gesten, håber, at Vejen Kommune bakker op og hurtigt finder en løsning.

Hun siger:

- Jeg kan ikke se, at der skulle være det store problem i at sikre gode adgangsforhold til en ny købmandsbutik på Gestenvej. Der er mange muligheder. Man kan lave et vigespor, men det. synes jeg nu ikke, er nødvendigt. Det har man jo valgt ikke at gøre ud for Jem & Fix i Vejen, hvor der også er en cykelsti.

Marion Mortensen er medlem af styregruppen bag købmandsprojektet, og hun mener, det er vigtigt, at Gesten beholder en lokal indkøbsmulighed.

Hun peger på, at det eventuelt kan være en løsning at sænke farten på Gestenvej helt fra Gesten Kirke og hen til Andstvej. I dag er der fartbegrænsninger omkring kirken og omkring Andstvej, men ikke på vejstykket midt imellem.

Annonce

Alt kan lade sig gøre. Spørgsmålet er, hvad man prioriterer at bruge penge på.

Vagn Sørensen (V), udvalgsformand

En årelang kamp

Marion Mortensen er tidligere formand for Gesten Lokalråd og har i syv-otte år kæmpet for at få Vejen Kommune til at gå i gang med at byggemodne det jord, der ligger bag ved Gesten Friridscenter og grænser op imod det jord, hvorpå der måske skal bygges en ny købmandsbutik.

- Jeg har rykket for det projekt hvert eneste år, men der er ikke rigtigt sket noget. Jeg har nu kontaktet kommunaldirektør Ole Slot og har sagt, at nu må de finde på noget. Det kan ikke være rigtigt, at Gesten-borgerne skal holdes hen med snak. Projektet med byggegrundene er jo allerede vedtaget i byrådet, påpeger hun.

Vagn Sørensen (V), formand for Vejen Kommunes teknik- og miljøudvalg, mener, det er en god idé at flytte købmandsbutikken i Gesten ud til Gestenvej, da det vil kunne give flere kunder og dermed økonomisk være med til at sikre, at der også mange år fremover er en købmand i Gesten.

Med hensyn til de trafikale adgangsforhold oplyser han:

- Alt kan lade sig gøre. Spørgsmålet er, hvad man prioriterer at bruge penge på. Vi skal sikre, at adgangsforhold til den nye butik ikke bliver trafikfarlige. I sidste ende kan vi vælge at fordele udgifterne til den løsning, vi vælger, men det er jeg ikke optaget af lige nu. Jeg er optaget af at finde ud af, hvilke muligheder der er for at sikre gode adgangsforhold til en ny butik.

Et spørgsmål om prioritering

Til Marion Mortensens kritik af, at Vejen Kommune bruger alt, alt for lang tid på at få sat gang i udstykning af nye byggegrunde i Gesten, siger Vagn Sørensen:

- Det må hun gerne skælde ud over, men hun skal huske, at alt er et prioriteringsspørgsmål. I sidste ende er det økonomi, der er afgørende for, hvad der bliver sat i gang og i hvilken rækkefølge, det sker.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce