Annonce
Vejen

Ny kampagne sætter fokus på sikkerhed, når du har andres børn i bilen

'Med Fly eller Folkevogn', som skal sætte fokus på det ansvar, vi påtager os, når vi har andres børn med i bilen. Kampagnefoto
De syd- og sønderjyske kommuner har sammen med Politiet og Børneulykkesfonden fået udarbejdet kampagnen 'Med Fly eller Folkevogn', som skal sætte fokus på det ansvar, vi påtager os, når vi har andres børn med i bilen.

Kampagnen skal hjælpe en debat i gang om et emne mange måske har lidt berøringsangst over for. Det er ikke rart at påpege over for en anden forælder, at han/hun kører for stærkt. Er det derimod en regel i foreningen, vil man ikke være den forælder der skejer ud.

Målet med kampagnen er naturligvis at færre bliver dræbt eller kommer til skade i trafikken, men også at sætte fokus på forældrenes funktion som rollemodel, når man fragter børn i bilen.

- Man skal som chauffør huske, at man er rollemodel for dem på bagsædet. Hvis man som ung oplever eksempelvis høj fart eller brug af mobiltelefon under kørslen, så gør man det måske også selv, når man får kørekort. Det gælder altså om at skabe gode rollemodeller men også om at sikre, at vi har nogle gode kørevaner, især når vi har andres børn med i bilen, siger borgmester i Vejen Kommune, Egon Fræhr.

Rigtigt mange børn deltager flere gange om ugen i en sportsaktivitet, og ofte er der behov for, at forældrene kører børnene frem og tilbage fra træning og kamp. For at lette opgaven indgår mange forældre aftaler med andre forældre om at skiftes til at køre hinandens børn. Desværre kan der være stor forskel på forældres syn på behovet for sikkerhedsudstyr i bilen, og på hvor hurtigt man bør køre.

- Det er vigtigt, at vi forventningsafstemmer, hvordan vi kører, når vi har andres børn med i bilen. Selv en voksen mand har svært ved at sige fra, hvis føreren af bilen kører for stærkt eller bruger håndholdt telefon. Så det gør børnene nok heller ikke, siger Knud Reinholdt, leder af Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det kan derfor være en god idé, hvis forældrene, evt. sammen med foreningen, laver nogle retningslinjer for, hvordan transporten skal foregå, når de kører frem og tilbage med hinandens børn.

-Når man som forældre vælger at have andres børn med i bilen, følger der et stort ansvar med, slutter Knud Reinholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Brød vindue op og stjal intet

Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce