Annonce
Sport

Ny KIF-direktør om trænerfyring: Tilliden kunne ikke genoprettes

Mandagens nederlag mod bundproppen Nordsjælland blev den sidste kamp som KIF-cheftræner for Lars Frederiksen. Arkivfoto: Ole Nielsen

KIF-direktør Christian Phillip vil "af menneskelige hensyn" ikke fortælle, hvad der har ødelagt spillertruppens tillid til Lars Frederiksen i sådan en grad, at ledelsen har fyret cheftræneren.

Annonce

HÅNDBOLD: Christian Phillip har blot været ansat som KIF-direktør i fem dage, og tirsdag skulle han så svare på, hvorfor klubben har valgt at fyre cheftræner Lars Frederiksen blot halvanden måned efter, kontrakten blev forlænget til sommeren 2021.

- Der har simpelt hen været en manglende tillid fra spillere til træneren, som ikke kunne genoprettes, og derfor mente vi, at det her var vejen at gå, selv om vi fra både ledelsens og bestyrelsens side gerne havde set, at det her var noget, der kunne løses, hvilket vi også har forsøgt. Der er prøvet at blive rakt ud hele vejen rundt, men det her var konklusionen, siger Christian Phillip, som ikke vil forklare, hvad der var så alvorligt, at ledelsen valgte den ultimative løsning.

- De konkrete punkter vil jeg ikke kommentere. Dem holder vi internt af personlige og menneskelige hensyn, siger direktøren.

- Vi har brugt hele dagen på at gøre det her på den rigtige måde, og alle inklusive Lars kan gå herfra med oprejst pande.

Når du taler om manglende tillid, er fyringen vel også uafhængig af resultatet mod Nordsjælland?

- Nej, det er en del af årsagen også. Det var en hammervigtig kamp, der skulle vise, om vi var der eller ej, og det var vi ikke ifølge resultatet. Vi var der måske i 29 minutter, mener Christian Phillip, der nu skal sætte sin lid til, at assistenttræner Lars Rasmussen kan have succes som hovedansvarlig for det nedrykningstruede hold.

- Med et skifte følger nogle gange et løft, og det er det, vi håber på.

Historien om utilfredshed kom ud på TV2 inden kampen. Hvad synes du, det fortæller om klubloyaliteten hos enkelte spillere, at sådan en historie bliver lækket inden så vigtig en kamp?

- Jeg tror næsten, du selv kender min holdning og svar til det som leder generelt. Den tager vi internt.

Men nu handler det ikke om, hvad jeg gætter på, det handler om, hvad du synes?

- Nej, men lige præcis den dér, den holder jeg for mig selv.

Annonce

Kontrakt til 2021

Klubben har lige forlænget med Lars Frederiksen for to og et halvt år. Det ser vel lidt underligt ud i lyset af, at man kendte til resultaterne fra efteråret og situationen i klubben dengang?

- Ja, men lige det ligger før min tid, så den synes jeg, du skal tage med bestyrelsen. Det er dem, der har taget beslutningen om at forlænge med Lars i december.

Hænger I på to og et halvt års løn til Lars Frederiksen?

- Det vil jeg heller ikke udtale mig om. Der er nogle personfølsomme data, vi også skal tage hensyn til, og vi skal ikke blive uvenner med Lars, når vi trods alt har haft nogle gode dialoger i dag. Så jeg vil gerne bibeholde den gode stemning så vidt muligt.

Er Lars Rasmussen nu i lære som fremtidig cheftræner i KIF?

- Vi har et par kandidater til at assistere Lars resten af sæsonen. Lige nu er vi i en position, hvor vi ikke kan tillade os andet end at tænke kortsigtet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Sport

VM: Mandagens kampe og tv

Annonce