Annonce
KIF Kolding

Ny KIF Kolding-back får lyndebut et halvt døgn efter ankomst

Oliver Norlyk (4) i en Champions League-kamp for Aalborg i Barcelona i november. Fredag spiller han sin første kamp for KIF. Foto: sportxpress/Scanpix

KIF KOLDING: Oliver Norlyk når lige at vende hjem og pakke kufferten ud, inden han får debut for KIF Kolding.

Højrebacken er for tiden med U/20-landsholdet på træningslejr på Club La Santa på den spanske ø, Lanzerote, men han vender ifølge KIF-træner Ulf Sivertsson tilbage til Danmark torsdag aften og er klar til kamp for sin nye klub allerede fredag.

KIF spiller træningskamp mod hollandske Bevo HC fredag klokken 12 i Kolding. Hollænderne er på træningslejr i Danmark, og kampen bliver KIF's anden træningskamp i januar. Den første blev spillet i Vojens mod SønderjyskE forrige tirsdag. En kamp, KIF vandt med 29-26 efter stribevis af kontrascoringer.

Mod hollandske Bevo HC skal 20-årige Oliver Norlyk for første gang spille sammen med sine nye holdkammerater. KIF har gennem hele sæsonen været udfordret på højre back, og da Aalborgs Omar Ingi Magnusson igen blev klar til at spille håndbold tidligere på måneden, var nordjyderne indstillet på at frigive Norlyk, der har scoret 17 mål på 34 forsøg for ligaens tophold i indeværende sæson.

Han havde udsigt til at være tredjevalg efter Mads Christiansen og Magnusson, men i stedet kan han se frem til både ansvar og spilletid hos KIF Kolding, der har givet ham en kontrakt til sommeren 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce