Annonce
Aabenraa

Ny kok styrer køkkenet i stort fritidscenter

32-årige Jens Sam Jepsen er blevet fastansat som kok hos Tønder Sport- og Fritidscenter. Han har tidligere været kok hos Danfoss i Gråsten, så han er vant til at lave store portioner. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Tønder Sport- og Fritidscenter har ansat 32-årige Jens Sam Jepsen som ny kok. Centerlederen glæder sig over ansættelsen.

TØNDER: Tønder Sport- og Fritidscenter har ansat kok Jens Sam Jepsen, som nu styrer køkkenet i både selve fritidscenteret og på det tilknyttede vandrehjem. Han har inden ansættelsen i en periode hjulpet ved arrangementer på stedet. - Hans baggrund som kok har løftet vores niveau, som vores gæster har været meget tilfredse med. Derfor er det med stor glæde, at Jens har sagt ja tak til en fast ansættelse, udtaler centerleder Claus Beck i en pressemeddelelse.

Jens Sam Jepsen har tidligere været kokkeelev på Under Sejlet i Aabenraa og arbejdet på Brøggeriet i Sønderborg samt hos Danfoss i Gråsten. I Tønder kommer han blandt andet til at lave mad til de træningslejre, som Tønder Sport- og Fritidscenter har haft pæn succes med at tiltrække.

- En alsidig kost til spillerne på træningslejre er en vigtig forudsætning for at få det optimale ud af opholdet i Tønder. Jens bliver derfor en nøglefigur, som skal bidrage til, at spillerne kan yde deres bedste under træningsopholdet, udtaler Claus Beck.

I løbet af efteråret vil man i Tønder Sport- og Fritidscenter kunne opleve nye tiltag.

- Vi vil gerne have en mere grøn profil i køkkenet og cafeteriaet. Derfor kommer der et mere varieret udbud, som vi glæder os til at præsentere, fortæller Claus Beck.

Annonce

Retter med et tvist

Jens Sam Jepsen, der de seneste par år har boet i Tønder med sin kæreste og datter, er opvokset i Felsted og Kliplev. I barndomshjemmet var han med i køkkenet, og her var det primært mad a la sovs og kartofler, der var på menuen. Og han sværger stadig til de danske retter.

- Jeg kan faktisk godt lide at lave de klassiske retter og så med et tvist, fortæller han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce