Annonce
Haderslev

13 vil være ny kommunaldirektør i Haderslev

Rune Larsson fortsætter som konstitueret kommunaldirektør frem til 1. april, hvor det forventes, at en ny kommunaldirektør kan tiltræde: Foto: Haderslev Kommune
13 har søgt stillingen som ny kommunaldirektør i Haderslev Kommune. Anden ansøgningsrunde i gang.

Haderslev: Direktør Rune Larsson fortsætter som konstitueret kommunaldirektør i Haderslev Kommune frem til 1. april.

Af praktiske og logistiske årsager har det nemlig været nødvendigt at skubbe samtalerne med ansøgerne, så den nye kommunaldirektør først tiltræder 1. april - og ikke som først planlagt 1. marts.

- Vi har fået mange fine ansøgninger, siger borgmester H. P. Geil (V), der oplyser, at de første samtaler allerede er blevet afviklet.

- Vi skal i gang med anden runde af samtalerne nu, tilføjer borgmesteren, efter at økonomiudvalget mandag blev orienteret om, hvordan direktørjagten går.

13 personer har ifølge H. P. Geil lagt billet ind på stillingen som kommunaldirektør, der blev ledig, da Willy Feddersen 1. december fratrådte for samme dag at blive ny kommunaldirektør i Middelfart Kommune. Ved den lejlighed blev direktør for Erhvervs- og Borgerservice i Haderslev Kommune, Rune Larsson, konstitueret som kommunaldirektør.

Annonce

Fortrolighed

H. P. Geil kan og vil ikke komme ind på, hvem der har søgt stillingen.

- Det er fortroligt, siger han og afslører dog uden at ville gå i nærmere detaljer, at der er nogle "kendte" ansigter blandt ansøgerne.

Haderslev Kommune får hjælp af Lundgaard Konsulenterne til at finde den rigtige kommunaldirektør. Konsulentfirmaet har bred erfaring i rekruttering af direktører og ledere i det offentlige.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce