Annonce
Trekantområdet

Ny kommunaldirektør i Middelfart er en mand

Det ligger fast, at der er tale om en mand, når Middelfart Byråd mandag klokken 17 vælger afløseren for Steen Vinderslev, der i sommer stoppede som kommunaldirektør i Middelfart. Foto: Morten Pape
Mandag klokken 17 skal Middelfart Byråd godkende Steen Vinderslevs afløser.

Middelfart: Formanden for ansættelsesudvalget, borgmester Johannes Lundsfryd (S), har under hele forløbet med at finde ny kommunaldirektør i Middelfart holdt kortene tæt til kroppen. Men det ligger nu fast, at det bliver en mand, politikerne skal endeligt godkende på mandagens byrådsmøde med ny kommunaldirektør som eneste punkt på dagsordenen.

Allerede fredag før efterårsferien fandt ansættelsesudvalget chefen for de 3700 kommunalt ansatte i Middelfart Kommune. Vedkommende, der kan se frem til en årsløn på 1,6 millioner kroner inklusiv pension, er valgt blandt et felt på 13 ansøgere. Seks af dem blev udvalgt til en samtale, tre af de seks gik videre til en test og yderligere en samtale med ansættelsesudvalget.

Borgmesteren oplyser til avisen, at der kun var få kvinder blandt de 13 ansøgere. En af dem var med i første samtalerunde uden dog at nå finalerunden.

- Men det var alle seks meget kompetente mennesker, og der var fuldstændig enighed om det endelige valg, siger Johannes Lundsfryd.

Ansættelsesudvalgets foretrukne skal på et møde mandag klokken 16.45 godkendes af Økonomiudvalget, inden sagen forsætter til formel godkendelse i byrådet et kvarter senere.

Den nye kommunaldirektør skal efterfølgende have sagt sit nuværende job op, så han kan begynde i Middelfart 1. december. Det forventes derfor først, at navnet kan offentliggøres i løbet af ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce