Annonce
Haderslev

Ny kulmination i jobcentersag: Toppolitikere skriver til medarbejdere

Haderslev Byråds økonomiudvalg udsendte mandag i samarbejde med fagforeningerne HK og Dansk Socialrådgiverforening en udtalelse til medarbejderne i Haderslev Kommune. Heri opfordrede de medarbejderne til at sige fra over for den politianmeldte Mogens Rerup. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Haderslev Byråds økonomiudvalg valgte mandag i samarbejde med to faglige organisationer at udsende en udtalelse om den politianmeldte partsrepræsentant Mogens Rerup til Haderslev Kommunes medarbejdere.

Haderslev Byråds økonomiudvalg har mandag i samarbejde med fagforeningerne Dansk Socialrådgiverforening og HK udsendt en meget usædvanlig udtalelse til alle Haderslev Kommunes medarbejdere.

I udtalelsen opfordrer de tre parter alle medarbejdere om venligt, men bestemt, at stoppe samarbejde og samtaler, hvis den politianmeldte løsgænger og partsrepræsentant Mogens Rerup forsøger at arbejde uden fuldmagt:

- Og ud fra jeres vurdering arbejder mod borgeres interesser; hvis der opleves trusler og ydmygelser, verbalt eller nonverbalt, eller I på anden måde udsættes for ubehagelig opførsel, som der står i udtalelsen, der er direkte henvendt til medarbejderne.

- Som politikere hver for sig, og som økonomiudvalg og faglige organisationer tager vi på det kraftigste afstand fra enhver handling, der i jeres daglige arbejde kan opleves som aggressiv, truende, ydmygende, intimiderende eller socialt stigmatiserende, lyder det videre i udtalelsen.

Annonce
Borgernes retssikkerhed ligger Økonomiudvalget på sinde. Derfor beder vi alle om venligt, men bestemt, at stoppe samarbejde og samtaler, hvis Mogens Rerup forsøger at arbejde uden fuldmagt; ud fra jeres vurdering arbejder mod borgeres interesser; hvis der opleves trusler og ydmygelser, verbalt eller nonverbalt, eller I på anden måde udsættes for ubehagelig opførsel.

Fra udtalelsen

Kulmination

Den er en ny kulmination i en flere år lang strid mellem Haderslev Kommune og Mogens Rerup, der sidste år resulterede i, at Haderslev Kommune politianmeldte Mogens Rerup for trusler og intimiderende adfærd og for at hænge navngivne medarbejdere på Haderslev Jobcenter ud på de sociale medier. Sagen venter for tiden på at blive behandlet i retten.

Mandagens meget usædvanlige udtalelse kommer kun få dage efter, at en nu sygemeldt socialrådgiver i Jobcenter Haderslev i en stærk kontroversiel mail fortalte, hvordan hun var blevet indkaldt som vidne af Mogens Rerup og herefter ansat på jobcentret for at tage sig af netop de sager, hvor Mogens Rerup er partsrepræsentant.

I den lange mail, der fredag blev udsendt til flere end 300 modtagere - herunder kolleger, administration og Haderslev Byråd - fortalte den sygemeldte socialrådgiver, hvordan hun blandt andet var blevet foreslået ikke at huske alt vedrørende den episode, som hun var indkaldt til at vidne om. Desuden kritiserede hun i stærke vendinger arbejdsklimaet på Haderslev Jobcenter samt, at hun ikke fik den ønskede sparring i de mange sager, hun behandlede.

Ifølge borgmester H. P. Geil (V) kommer udtalelsen dog i kølvandet på en henvendelse fra Dansk Socialrådgiverforening og HF.

Hvornår fik I den?

- I løbet af de sidste 14 dage til tre uger, fordi vi følte, at vores medarbejdere var under pres, siger H. P. Geil.

Byd ind med forslag

I udtalelsen understreger økonomiudvalget, at det har indledt et samarbejde med de faglige organisationer, så man i fællesskab kan sikre et godt arbejdsmiljø for medarbejderne og et trygt professionelt samarbejde for og med borgerne:

- Det ligger økonomiudvalget meget på sinde, at tage afstand fra uberettiget kritik, der undergraver tilliden til vores medarbejdere, og i særdeleshed til navngivne personer.

- I enkelte afdelinger er der truffet administrative beslutninger om, hvordan de ekstremt mange mails fra Mogens Rerup håndteres bedst, og der er afsat midler til at aflaste medarbejderne i denne situation. Det er et væsentligt tiltag, der har til hensigt at begrænse de betydelige personlige omkostninger, der er en følge af trusler og ydmygelser fremsat på skrift.

- Alle er meget velkomne til at byde ind med konkrete forslag til handlinger. Forslag kan enten afleveres til nærmeste leder, tillidsvalgte, eller drøftes i MED-systemet.

- Gentagen kritik, selvom den er uberettiget, bidrager hverken til et godt arbejdsmiljø eller til at betrygge borgerne i deres relation med Haderslev Kommune, står der i udtalelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce