Annonce
Esbjerg

Ny kulturskolechef vil give alle en bid af kulturen

Inger Moltesen Fogh er vendt tilbage til bygningen i Islandsgade i Esbjerg, hvor hun i sin tid gik på musikkonservatoriet. Nu er hun leder af Esbjerg Kulturskole. Foto: Jesper Orry
Inger Moltesen Fogh er vendt tilbage til den bygning i Islandsgade i Esbjerg, hvor hun selv har fået sin musikuddannelse. Nu er der kulturskole på stedet, og hun er den nye leder af skolen. Hun har store ambitioner om at give alle en bid af kulturen.
Annonce

Esbjerg: - Det er ikke alle, der er fra et hjem med klaver, men alle skal da have lov at prøve at spille på klaveret.

Ordene er Inger Moltesen Foghs.

Siden 1. februar har hun været leder af Esbjerg kulturskole, og det har på grund af coronakrisen og de medfølgende begrænsninger været en usædvanlig begyndelse på jobbet. Nu er situationen ved at normalisere sig, og hun har store ambitioner for skolen og for alle kommunens børn og unge.

- Jeg spiller hårdt ud, og har et ønske om, at alle skoler i kommunen får eget orkester og kor, som de faktisk tidligere har haft. Alle skoleelever skal også have spillet på et instrument i to-tre år. Vi er i gang med Urbanskolen, der er med i det landsdækkende OrkesterMester, men vi skal have alle skoler i kommunen med, lyder det ambitiøst fra Inger Moltesen Fogh.

Hun er selv uddannet musiker og lærer, så hun er vant til samarbejde på kryds af institutioner og faggrænser.

Annonce

Hård konkurrence

Og kulturen skal ud til alle afkroge.

- Der er skoler og geografiske områder, hvor ingen børn er tilknyttet kulturskolen. Der skal vi gøre en ekstra indsats for at vinde deres opmærksomhed og også kigge på de tilbud, vi har til dem. Det er mit mål, at vi hele tiden opretter nye og flere hold og tilpasser os efterspørgslen, for vi er i en hård konkurrencesituation om de unges tid. Alt i samfundet går hurtigt i dag, men alt det, som vi gør, er langsomt. Vi lærer dem et håndværk, og de timer, de investerer i for eksempel at lære at spille et instrument, kommer godt igen, lover kulturskolelederen.

Hun ser med beklagelse på, hvordan de kreative fag er blevet barberet ned til et minimum i folkeskolerne, og derfor er kulturskolens rolle vigtigere end nogensinde.

- Alle har brug for at udtrykke sig og fortælle gennem kunst. Man bliver bedre til at skelne, at se nuancer i alting og til at tænke i bredere baner. Man bliver efter min mening simpelthen et bedre menneske af det, siger Inger Moltesen Fogh.

Hun efterfølger Jan Rohde Pedersen på posten som leder af Esbjerg Kulturskole, og efter 20 år på posten er det nogle ganske store sko at fylde ud, erkender Inger Moltesen Fogh.


Jeg ville gerne derhen, at mulige tilflyttere ved at kigge på de kulturelle tilbud kunne danne sig et billede af, hvordan man kan blive som menneske i Esbjerg Kommune.

Inger Moltesen Fogh


- Der blev under Jan allerede sat mange rigtig gode ting i gang, og mange af dem skal fortsætte, og vi skal bygge videre på dem. Min ambition er at brede kulturen endnu mere ud. Vi skal gøre hele byen opmærksom på, at vi skal have kultur ikke kun for alle, men med alle. Jeg ville gerne derhen, at mulige tilflyttere ved at kigge på de kulturelle tilbud kunne danne sig et billede af, hvordan man kan blive som menneske i Esbjerg Kommune. Der er selvfølgelig økonomiske rammer, men alt er jo i sidste ende et spørgsmål om at prioritere, og jeg håber, at man vil holde kulturens døre åbne, siger Inger Moltesen Fogh.

Esbjerg Kulturskole har omkring 2.000 elever fordelt på hold indenfor dans, ballet, teater, billedkunst og musik.

Privat

Inger Moltesen Fogh er 51 år.

Hun er gift med Mikkel Andreassen, og sammen har de fem børn mellem 17 og 29 år.

Parret er bosiddende i Ålbæk.

Inger Moltesen Fogh tiltrådte stillingen som leder af Esbjerg Kulturskole den 1. februar 2020.

Hun kommer fra en stilling som undervisningsleder på Lunderskov Efterskole.

Hun er uddannet på musikkonservatorier i Esbjerg og København med tværfløjte som sit instrument og på statsseminariet i Ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce