Annonce
Kolding

Ny ledelse i Sønder Bjert Y's Men's Club

Afgående præsident Ruth Junker-Hansen til venstre og herefter ny præsident Hans Lind, vicepræsident Bent Junker-Hansen, kasserer Birthe Pedersen og sekretær Johannes Myrtoft. Privatfoto

Sønder Bjert: Hans Lind er ny præsident for Sdr. Bjert Y's Men's Club og overtog forleden opgaven fra Ruth Junker-Hansen, som fortsætter i bestyrelsen.

Klubben har doneret gode beløb til ungdoms- og børnearbejde i udlandet, men især også til danske og lokale KFUM grupper og spejderne.

Klubben er godt rustet til at dele ud, idet Børnedyrskuet i foråret gav et fint overskud takket være lodseddelsalg, mange sponsorer og et godt arrangement med stor opbakning fra familier og børn med kæledyr.

Forud for mortensaften 10. november arrangerer klubben også sammen med spejderne i Sønder Stenderup og Sønder Bjert en ande-tombola. Det giver et godt tilskud til arbejdet og fremmer samarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce