Annonce
Kolding

Ny ledelse på plads efter fratrådt socialdirektør

Bettina Brøndsted får ansvaret for at lede socialforvaltningen, indtil en ny direktør er ansat. Foto: Kolding Kommune
Direktørkrisen i Kolding er løst på den korte bane. Nu slås stillingen som socialdirektør op.

Kolding: Det bliver Kolding Kommunes social- og handicapchef Bettina Brøndsted, der kommer til at have ansvaret for socialforvaltningen i de kommende måneder.

Politikerne i økonomiudvalget besluttede på et møde tirsdag, at Brøndsted skal konstitueres i stillingen efter Lars Rasmussen, som pludseligt fratrådte sit job med øjeblikkelig virkning i sidste uge. Kommunens socialdirektør gennem 22 år måtte forlade jobbet, efter at revisionsfirmaet BDO har påvist, at der blev lavet lavet fusk med tallene i socialforvaltningens årsregnskab for 2018. Forvaltningens tidligere økonomichef bogførte udgifter i 2019, selvom de vedrørte 2018 - og fik dermed et stort budgetskred til at se 19,3 millioner mindre ud, end det i virkeligheden var.

Borgmester Jørn Pedersen (V) oplyser, at stillingen som socialdirektør nu bliver slået op med henblik på at få en ny fast direktør i stolen hurtigst mulig.

Annonce

Selvværd og Sammenhæng

Bettina Brøndsted kender socialforvaltningen særdeles godt.

I 2013-2016 var hun ansat som familiechef, hvorefter hun tog en afstikker til Odense Kommune, hvor hun var centerleder for børne- og ungerådgivningen.

I 2017 vendte hun tilbage til socialforvaltningen i Kolding som social-og handicapchef, og hun har blandt andet været med til at sikre den fortsatte udvikling af strategien Selvværd og Sammenhæng, der skal holde de stærkt voksende udgifter på det specialiserede socialområde nede uden at forringe og helst forbedre borgernes oplevelse af serviceniveauet.

Også senior- og sundhedsforvaltningen mangler i øjeblikket en fast direktør, idet konstituerede Annette Lund er sygemeldt for en længere periode. Her er kommunaldirektør Thomas Boe nu konstitueret i jobbet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Danmark

Lokal V-politiker trodser eget parti: Raser mod kompensationsmodel til kampfly-naboer

Annonce