Annonce
Kolding

Ny ledelse på plads efter fratrådt socialdirektør

Bettina Brøndsted får ansvaret for at lede socialforvaltningen, indtil en ny direktør er ansat. Foto: Kolding Kommune
Direktørkrisen i Kolding er løst på den korte bane. Nu slås stillingen som socialdirektør op.

Kolding: Det bliver Kolding Kommunes social- og handicapchef Bettina Brøndsted, der kommer til at have ansvaret for socialforvaltningen i de kommende måneder.

Politikerne i økonomiudvalget besluttede på et møde tirsdag, at Brøndsted skal konstitueres i stillingen efter Lars Rasmussen, som pludseligt fratrådte sit job med øjeblikkelig virkning i sidste uge. Kommunens socialdirektør gennem 22 år måtte forlade jobbet, efter at revisionsfirmaet BDO har påvist, at der blev lavet lavet fusk med tallene i socialforvaltningens årsregnskab for 2018. Forvaltningens tidligere økonomichef bogførte udgifter i 2019, selvom de vedrørte 2018 - og fik dermed et stort budgetskred til at se 19,3 millioner mindre ud, end det i virkeligheden var.

Borgmester Jørn Pedersen (V) oplyser, at stillingen som socialdirektør nu bliver slået op med henblik på at få en ny fast direktør i stolen hurtigst mulig.

Annonce

Selvværd og Sammenhæng

Bettina Brøndsted kender socialforvaltningen særdeles godt.

I 2013-2016 var hun ansat som familiechef, hvorefter hun tog en afstikker til Odense Kommune, hvor hun var centerleder for børne- og ungerådgivningen.

I 2017 vendte hun tilbage til socialforvaltningen i Kolding som social-og handicapchef, og hun har blandt andet været med til at sikre den fortsatte udvikling af strategien Selvværd og Sammenhæng, der skal holde de stærkt voksende udgifter på det specialiserede socialområde nede uden at forringe og helst forbedre borgernes oplevelse af serviceniveauet.

Også senior- og sundhedsforvaltningen mangler i øjeblikket en fast direktør, idet konstituerede Annette Lund er sygemeldt for en længere periode. Her er kommunaldirektør Thomas Boe nu konstitueret i jobbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ko-broen i Gesten er privat ejendom

Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce