Annonce
112

Ny leder af Christiansfeld Centret: Heldigvis kender jeg byen godt

45-årige Lise Thomsen har med sit arbejde i by- og udviklingsforvaltningen meget erfaring med Christiansfeld. Foto: Søren Gylling
Uddannet agronom og tidligere medarbejder i by- og udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune, Lise Thomsen, er konstitueret som ny leder af Christiansfeld Centret frem til sommeren 2020.

Christiansfeld: Lise Thomsen er konstitueret som ny leder af Christiansfeld Centret fra december og frem til sommeren 2020, hvor markeringen af 100-året for Genforeningen kulminerer. Hun har tidligere arbejdet i by- og udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune i cirka 12 år frem til foråret 2019. Hun har siden været selvstændig konsulent, men det lægger hun midlertidigt på hylden for at fokusere på centret.

Lise Thomsen træder til, fordi Unesco Site Manager og leder af Christiansfeld Centret Birgitte Lamp til december forlader Christiansfeld for at tiltræde stillingen som ny nationalparkchef for Nationalpark Mols Bjerge. Lise Thomsen ser frem til at overtage jobbet og tage over, hvor Birgitte Lamp slipper.

- Min opgave bliver at videreføre det meget fine arbejde, som allerede er i gang på Christiansfeld Centret, siger Lise Thomsen.

Lise Thomsen går til jobbet med en smule erfaring hos Christiansfeld Centret. Hun var med sit arbejde i forvaltningen en del af en projektgruppe, som i efteråret 2018 udviklede en fireårig strategi og forvaltningsplan for Christansfeld Centret og Christiansfeld som UNESCO verdensarvsområde. Planen lægger blandt andet retningslinjer for, hvordan man finder balancen mellem at bevare de gamle steder i Christiansfeld, der gør byen til verdensarv, og samtidig sikrer sig, at byen er i udvikling, så den er spændende at bo og arbejde i for dens indbyggere.

- Jeg er heldigvis godt inde i Christiansfeld, fordi jeg har været med til at lave forvaltningsplanen, og det er derfor, jeg kan være behjælpelig, siger hun.

Annonce

Lise Thomsen

  • Lise Thomsen er 45 år gammel og kommer oprindeligt fra Nordsjælland, men for cirka 20 år siden fandt hun en sød jyde ved navn Keld og flyttede med ham til Jylland.
  • De bor i dag i Tved med deres to drenge på 14 og 8 år og deres datter på 10.
  • Hun er uddannet agronom, men bruger ikke uddannelsen i sit arbejde med Christiansfeld Centret.
  • Det gør hun til gengæld i haven. Hun elsker havearbejde og grøntsagsdyrkning, og hun bruger meget tid i sin køkkenhave.

Spændt på opgaven

Lise Thomsen er spændt på at udføre jobbets opgaver - ikke mindst at formidle viden om Christiansfeld. Det er vigtigt for hende at dele Christiansfelds kulturarv med folk i alle aldre. Hun håber på, at centret kan blive bedre til at formidle til børn og unge.

- Det er så fantastisk, at vi har verdensarv i Kolding Kommune, men mine egne børn forstår dårligt nok, hvad det er for et job, jeg har fået. Jeg synes, alle skal nyde vores kulturarv, og børn og unge skal være bevidste om og være stolte af, hvad vi har, siger hun.

Hvordan får man flere børn og unge til at sætte pris på Christiansfeld?

- Det gør man ved vedvarende at lave arrangementer. Skoleklasser og børnehaveklasser kan i forvejen ringe til os, og så får de et skræddersyet skoleforløb, der passer til klassens niveau og tidsramme.

Hun ser frem til at arbejde side om side med de andre medarbejderne i centret, som hun forklarer, at hun havde et rigtig godt samarbejde med sidst.

- Det er nogle rigtig søde og åbne mennesker, som er meget engageret i byens ve og vel. Jeg glæder jeg mig til at komme tilbage og arbejde med dem, siger hun.

Indtil videre er Lise Thomsen konstitueret til at lede centret frem til sommeren 2020.

- Jeg har aldrig været leder før, men det har jeg så mulighed for at prøve af nu. Det kan være, det er noget for mig, men så må jeg jo søge på lige fod med andre ansøgere til den tid.

- Uanset hvilken uddannelse man tager, så lærer man at lære, siger Lise Thomsen, der er uddannet agronom. Hun forklarer, at tilfældighederne har ført hende til hendes nye job.Foto: Søren Gylling
Lise Thomsen skal lede Christiansfeld Centret frem til sommeren 2020. Hun har endnu ikke taget stilling til, om hun vil søge jobbet igen til den tid. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce