Annonce
Esbjerg

Ny leder fra øverste hylde fundet til Bramming Egnsmuseum

Søren Byskov bliver fra 1. januar 2020 ny museumsleder på Bramming Egnsmuseum. Foto: Sydvestjyske Museer
Det bliver en nu tidligere museumsinspektør fra Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, der fra 1. januar skal stå i spidsen for Bramming Egnsmuseum. Sydvestjyske Museer forklarer, at man har fundet en leder fra øverste hylde.

Bramming: I et stærkt felt med 60 ansøgere, har Sydvestjyske Museer nu fundet den person, der skal stå i spidsen for Bramming Egnsmuseum fra 1. januar.

Ny museumsleder bliver den 55-årige Søren Byskov, der dermed skal afløse Mogens Hansen, der efter 14 år og 90 særudstillinger på Bramming Egnsmuseum, har valgt at træde tilbage.

Lulu Anne Hansen, ph.d. og med overordnet ansvar for Historie-enheden på Sydvestjyske Museer, tøver ikke med at sige, at museet her har fundet en person fra allerøverste hylde.

- Søren Byskov har i tyve år været museumsinspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor han har udført et fantastisk arbejde med udstillinger, forskning og samlinger. Han er meget respekteret i den danske museumsverden, og så er han en overordentlig sympatisk person, siger Lulu Anne Hansen, mens Søren Byskov glæder sig til de nye udfordringer i nye rammer i Bramming.

Annonce

Ikke i tvivl

- Efter mange gode år på Fiskeri- og Søfartsmuseet havde jeg lyst til at prøve noget nyt. Den nye stilling passer mig utrolig godt. Jeg får på den ene side stor frihed som daglig leder, og bliver på den anden side en del af Sydvestjyske Museers stærke team af museumsinspektører. Jeg skal også arbejde tæt sammen med mange engagerede frivillige, og det er jeg i høj grad vant til i mit nuværende arbejde, fortæller Søren Byskov.

- Det har også betydet en del, at Sydvestjyske Museer har spændende planer for Bramming, hvor elværket og vandtårnet skal sætte fokus på energi, vandforsyning og klima. Jeg interesserer mig en del for energi og har stået for Fiskeri- og Søfartsmuseets store udstilling om offshore., siger Søren Byskov.

Direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, er også meget tilfreds.

- Der var usædvanligt mange ansøgere, 60 i alt, men vi var ikke et øjeblik i tvivl om, at Søren var den rigtige, både til Bramming Egnsmuseum og til at indgå i Sydvestjyske Museer. Han er en anerkendt forsker med en ph.d.-grad og er en af de få i museumsverdenen, som også er erklæret seniorforsker ved et universitet. Desuden indgår han i flere nationale netværk., siger Flemming Just.

Søren Byskov bor på en landejendom ved Alslev. Hans kone, Mette, er jordemoder. De har fire piger, hvoraf de to stadig bor hjemme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce