Annonce
forside

Ny leder på Bispen

På vegne af Bispens Brugerråd vil jeg hermed sige velkommen til den nye leder af Bispen, Lotte Leth-Sørensen.

En ny leder af et samlet hus, Bispen, har været længe undervejs, og vi glæder os over, at vi nu kan se fremad - til et brugbart samarbejde med den nye leder.

Der sker mange nye tiltag på Bispen for øjeblikket, og vi imødeser en udvikling - med respekt for værdier og ansatte - med glæde.

Det er ikke en nem opgave at samle et hus, der før har bestået af flere forskellige institutioner og enheder, hvor hver enkelt enhed handlede udfra egne intentioner.

Vi, i Brugerrådet, håber at kunne være et brugbart organ og medspiller for den nye leder, så vi kan få et frugtbart samarbejde op at stå - til glæde for huset, de ansatte og brugerne.

Samtidig en stor tak til Henrik Louring Nielsen, der har fungeret som teamleder og har været en meget positiv oplevelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce