Annonce
Tønder

Ny legeplads og multibane får støtte og kan blive mødested for de unge

Heidi Aarhus (th.) og Pia Hedegaard Kristensen sidder oven på det, der forhåbentlig bliver Rejsbys nye legeplads. I baggrunden skal en ny multibane efter planen skyde op. Foto: Michael Ehrhorn
De unge i Rejsby mangler et mødested i byen efter nedlæggelse af en legeplads. Nu kan flere spændende løsninger være på vej.
Annonce

REJSBY: Hvor skal man mødes, når man er ung og gerne vil hænge ud med sine kammerater i fritiden? Det spørgsmål er der børn og unge, der stiller sig selv i Rejsby.

Som så mange andre lokalsamfund har man brug for et samlingssted, men det har været vanskeligt at finde, efter at byens legeplads ved boldbanerne blev nedlagt, da den var for slidt. Nu kan der dog være spændende nyt på vej.

Blandt andet på det sted, hvor der før lå en legeplads.

- Vi er i gang med at samle penge ind, så vi kan lave en ny legeplads. Det bliver første skridt, og vi håber på, at vi kan nå i mål omkring september, siger Heidi Aarhus, der er medlem af Rejsby Idrætsforening.

Idrætsforeningen har sammen med byens lokalråd også planer med den noget sløje tennisbane, der ligger ved siden af det sted, legepladsen skal skyde op.

- Her vil vi lave en multibane med kunstgræs. Meningen er, at man skal kunne spille forskellige spil på en lukket bane, og så drømmer vi om at have basketball i den ene ende, melder Heidi Aarhus.

Annonce

Meget savnet

At de unge ikke har haft noget sted at samle sig, er noget, man godt har kunne mærke lokalt i Rejsby.


Der skal være noget aktivt i byen, ellers søger man væk.

Pia Hedegaard Kristensen, Rejsby Lokalråd


Særligt i den seneste tid har det været en udfordring, det forklarer Pia Hedegaard Kristensen, der er formand for Rejsby Lokalråd.

- Når vi har byfester og lignende arrangementer, så er der ikke længere et sted, hvor de unge kan samles. Det her har længe været deres tilholdssted, men nu er der ikke noget sted at tage hen, understreger hun.

Af samme grund betyder det meget for hele byen, hvis man kan lykkedes med at skabe et unikt område ved boldbanerne og efterskolen.

- Det vil kunne være med til at tiltrække børnefamilierne. Der skal være noget aktivt i byen, ellers søger man væk, mener Pia Hedegaard Kristensen.

Annonce

Vigtig støtte

En ny legeplads og multibane ved siden af efterskolen er spændende initiativer, men den slags er langt fra gratis.

Forleden valgte lokalrådet og idrætsforeningen derfor at søge midler fra en ny pulje i Tønder Kommune omkring corona-relaterede idéer, og her var der gevinst. Projektet fik 30.000 kroner.

- Det gør en stor forskel. Det kan være svært at samle penge ind, men nu viser vi, at vi er godt på vej, og så kan det være, at det kan give et boost, siger Pia Hedegaard Kristensen.

Den forfaldne tennisbane skal gerne forvandle sig til en ny multibane næste år. Foto: Michael Ehrhorn

Trods hjælpen på 30.000 kroner er der dog stadig et stykke op til fuld finansiering, men i Rejsby er man fortrøstningsfulde.

- Vi mangler i omegnen af 20-30.000 kroner til legepladsen, så vi har samlet over halvdelen af pengene ind til den. Vi skal nok nå i mål. Den 5. september holder vi også en indsamlingsfest, som vi håber, at folk vil støtte op omkring, melder Heidi Aarhus, der fortsætter:

- Når vi er i mål med legepladsen, tror vi på, at det kan give et rygstød til også at få multibanen lavet. Drømmen er, at det hele skal være klar til juni næste år, når vi i forbindelse med arrangementet Danmark Dejligst skal vise Rejsby frem.

Annonce

Flere idéer

Et nyt mødested er ikke det eneste, man går og sysler med i Rejsby for tiden.

Her arbejder man nemlig for at udvikle byen, for det er vigtigt at holde hjulene i gang.

- Vi har måske hvilet lidt i nogle år, men nu sker der noget. Der er rigtig mange foreninger i Rejsby, og vi har virkelig fundet ud af, at det hele bliver lettere, hvis vi er sammen om tingene, understreger Heidi Aarhus, der bakkes op af lokalrådet.

- Hos os har vi gået og snakket om, at vi godt kunne tænke os en ny flot bålhytte herude. Det kunne jo måske være næste projekt, slutter Pia Hedegaard Kristensen.

Tennisbanen blev overtaget af Rejsby Europæiske Efterskole, der dog ikke havde midlerne til at sætte den i stand. Det gøres dog nu i tæt lokalt samarbejde. Foto: Michael Ehrhorn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce