Annonce
Kolding

Ny legeplads på vej midt i historisk by: Her bliver ingen legetårne i pangfarver

Det kommende haveanlæg deles op i fire lige store ruder. Op midt gennem anlægget går en sti mod Søtrehusets bagside, og fortsætter man ind i husets gård, ville man ende i brønden i gården. Den ene af de fire ruder kommer til at indeholde en legeplads og borde- og bænkesæt til gæsterne. Foto: Lotte Højstrøm
Etableringen af et haveanlæg og legeplads lige bag Søstrehuset er gået i gang. Her kommer ingen farverige legeredskaber i pangfarver. Derimod opføres legepladsen med respekt for Unesco-byen.
Annonce

Christiansfeld: Til foråret får børn, der besøger Christiansfeld, og børn, som bor i byen, bedre muligheder for at lege løs.

På Brødremenighedens grund lige bag Søstrehuset er Kolding Kommune gået i gang med at etablere et haveanlæg, som i den ene ende skal indeholde en legeplads. Den resterende del af haveanlægget kommer til at indeholde dele af det, som de historiske haveanlæg i den historiske Unesco-by også indeholdte - nemlig en frugthave, grøntsagshave og en prydhave.

Kolding Kommune opfører haveanlægget i tæt samarbejde med Brødremenigheden og Christiansfeld Centret, og landskabsarkitekt ved Kolding Kommune, Thomas Thinghuus, forklarer, at anlægget som en miniudgave og en nyfortolkning af fortidens haveanlæg bag Søstrehuset, som dengang var langt større end det, der er under etablering nu.

Almindelige legepladser kan jo nogle gange også blive steder, hvor legen er fabrikeret på forhånd. Her vil børnenes fantasi blive stimuleret

Thomas Thinghuus, landskabsarkitekt

Annonce

Ingen pangfarver

Arbejdet med haveanlægget er gået i gang, og Thomas Thinghuus fortæller, at man når så langt som muligt, før vinteren kommer til at sætte en stopper for det videre arbejde. Til foråret vil anlægget formentlig stå færdigt.

Børnefamilierne skal ikke forvente at komme til at møde en traditionel legeplads med legetårne, gynger og vipper i pangfarver, lyder meldingen fra kommunens landskabsarkitekt. Derimod vil pladsen byde på for eksempel kampestene og sveller til at balancere på.

- Vi skal passe på ikke at larme for meget, så derfor holdes tingene meget i naturmaterialer. Almindelige legepladser kan jo nogle gange også blive steder, hvor legen er fabrikeret på forhånd. Her vil børnenes fantasi blive stimuleret, siger Thomas Thinghuus og tilføjer, at børnene også kan gå på opdagelse i resten af haveanlægget.

Annonce

Budget skåret ned

Der var oprindeligt sat 700.000 kroner af til etablering af haveanlægget i Christiansfeld, men i forbindelse med de her og nu-besparelser, som samtlige politiske udvalg under byrådet blev pålagt at finde i sensommeren, blev der skåret 10 procent af budgettet til en række anlægsprojekter, deriblandt haveanlægget i Unesco-byen.

Det vil sige, at der nu er 630.000 kroner til at få det rekreative byrum etableret.

I gamle dage var haveanlægget her bag Søstrehuset meget større og fortsatte ned i det område bag bygningen, hvor der er i dag er parcelhuskvarter. I dag er grunden noget mindre, så haveanlægget etableres som en lille udgave af de oprindelige haveanlæg, der var opbygget efter bestemte mål. Foto: Lotte Højstrøm
Landskabsarkitekt ved Kolding Kommune, Thomas Thinghuus, fortæller, at den kommende legeplads i haveanlægget tilpasses omgivelserne i den historiske by. Derfor kommer der ingen legeredskaber i pangfarver. Foto: Lotte Højstrøm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce