Annonce
Kolding

Ny lokalplan åbner for op til 100 nye boliger i Christiansfeld

Den nye udstykning i Christiansfeld set fra Gl. Allervej. Her ventes der opført op til 100 nye boliger som parcelhus- og rækkehusbyggerier. Foto: Kolding Kommune

Kolding Kommune har lagt sidste hånd på en lokalplan for en udstykning, der giver mulighed for mellem 80 og 100 nye boliger. I øjeblikket har man kun siger og skriver to ledige byggegrunde i Christiansfeld.

Christiansfeld: Verdensarvbyen Christiansfeld er populær, og interessen for og efterspørgslen på byggegrunde er stor. Den efterspørgsel forsøger Kolding Kommune at imødekomme med en ny lokalplan, der skal åbne for en udstykning mellem Allervej og Gl. Allervej.

- Lokalplanen skal sikre en bred vifte af boligformer, så vi kan understøtte den rivende udvikling, der er i disse år i Christiansfeld. Der bliver mulighed for mellem 80-100 boliger både parcelhusbyggeri, rækkehuse og lignende, fortæller formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

Udbygningen af den nye bydel kommer til at ske i etaper, hvor første etape kommer til at bestå af 20-24 parcelhusgrunde. Forventningen er, at de første grunde kommer til salg næste sommer.

Annonce
Den nye udstykning i Christiansfeld kan komme til at se sådan ud. Da det er et kuperet terræn, egner området sig fint til boliger i forskudte plan. Tegning: Kolding Kommune

Tæt på Christiansfeld Skole

Udstykningen ligger på et 18 hektar stort areal umiddelbart sydøst for Steenbjerg, hvor kommunen har to grunde til salg, og øst for Lune Skov med omkring en kilometer til Christiansfeld Skole. Udstykningen ligger på et skrånende og kuperet terræn, hvor der på det laveste punkt i området bliver etableret et regnvandsbassin med naturpræg, der skal håndtere regnvandet fra området.

Lokalplan-forslaget sikrer, at byggeriet indpasses i omgivelserne med særligt hensyn til landskabets kuperede terræn, eksisterende sten- og jorddige og beplantet læhegn. Store dele af området egne sig til byggeri i forskudte planer.

Lokalplanen for den nye udstykning blev offentliggjort den 24. august på Kolding Kommunes hjemmeside. Planen er sendt i høring i fire uger, og ønsker man at indsende bemærkninger og ændringsforslag skal det ske senest den 21. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce