Annonce
Sønderborg

Ny lokalplan kan være på vej: Forvaltning vil lovliggøre kæmpe-sommerhuse

Byggeriet af sommerhusene er i gang, og Skanlux har fået byggetilladelse til 15 sommerhuse, hvoraf to er taget i brug. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Politikerne i teknik- og miljøudvalget skal tirsdag tage stilling til, om der skal laves en ny lokalplan, så 15 luksussommerhuse i Mommark bliver lovliggjort.

Mommark: Politikerne i Sønderborg Kommune skal nu tage stilling til, hvordan byggeriet af 15 kæmpe-sommerhuse i Mommark kan lovliggøres.

I maj afgjorde Planklagenævnet, at Sønderborg Kommunes udstykning af 23 store sommerhusgrunde i Mommark er i strid med lokalplanens principper. Det betyder, at der skal laves en ny lokalplan for området, hvis sommerhusene skal lovliggøres.

Derfor er sagen på teknik- og miljøudvalgets dagsorden tirsdag. Forvaltningen indstiller til udvalget, at der igangsættes en proces, så der kan ske en lovliggørelse af sommerhusene. Det betyder, at der skal laves en ny lokalplan for området.

Annonce

Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget, vil gerne have drøftelsen i udvalget, inden hun siger sin holdning i sagen.

- Men der er ingen tvivl om, at vi skal have gjort noget. Der er sket en fejl i forvaltningen, som har lavet en vurdering, der er blevet underkendt. Det er en træls sag for alle parter, siger Aase Nyegaard.

Det er firmaet Skanlux, som har købt området og har fået byggetilladelse til 15 huse, hvoraf to er taget i brug. Alle sommerhusene er solgt til privatpersoner.

Nedrivning er alternativ

Hvis politikerne godkender, at der skal laves en ny lokalplan for området, vil det komme på dagsordenen næste gang, udvalget har møde. Hvis politikerne ikke ønsker at lave en såkaldt retlig lovliggørelse af sommerhusene er alternativet en fysisk lovliggørelse.

"Udarbejdes der ikke en ny lokalplan, skal der alternativt tages stilling til processen med en fysisk lovliggørelse, hvilket vil sige at sommerhusene skal fjernes", står der i dagsordenspunktet.

- Jeg tror ikke, at der er nogen i udvalget, som går ind for at rive alle sommerhusene ned. Vi skal forholde os til trafikken og få vores infrastruktur til at følge med. Det skal fungere for dem, der bor der, samtidig med, at vi gerne vil have flere turister. Men det skal foregå fornuftigt, siger Aase Nyegaard

Lokalplanen for det nye sommerhusområde blev godkendt i 2007, og en tegning i lokalplanen viser 44 grunde på det pågældende område. De seks grundejerforeninger i de gamle sommerhusområder mener, at ændringen fra 44 mindre sommerhuse til 23 store sommerhuse skulle have været i høring, og at de større sommerhuse vil belaste de små sommerhusveje væsentligt. Derfor er der klaget til Planklagenævnet.

Planklagenævnet mener, at udstykningen i 23 matrikler i stedet for 44 er en så væsentlig ændring af lokalplanens struktur, at det er i strid med planens principper.


- Jeg tror ikke, at der er nogen i udvalget, som går ind for at rive alle sommerhusene ned.

Aase Nyegaard, udvalgsformand
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Sønderborg For abonnenter

Pengetank med samfundssind: Bitten & Mads Clausen Fond fylder et halvt århundrede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sønderborg

Der er gaver på vej til Sønderborg: Bitten & Mads Clausen Fond fejrer sine 50 år på havnen ved Alsik

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce