Annonce
Sønderborg

Ny lokalplan skal lovliggøre kæmpesommerhuse i Mommark

Den første lokalplan blev vedtaget i 2007, men området lå i mange år hen uden bebyggelse. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Forvaltningen skal i gang med at lave en ny lokalplan for et allerede bebygget sommerhusområde i Mommark. Det har politikerne i teknik- og miljøudvalget besluttet.

Mommark: I maj afgjorde Planklagenævnet, at Sønderborg Kommunes udstykning af 23 store sommerhusgrunde i Mommark er i strid med den nuværende lokalplans principper.

Derfor har politikerne i teknik- og miljøudvalget kort inden byrådets sommerferie vedtaget, at der skal udarbejdes en ny lokalplan for området. Det sker for at lovliggøre de sommerhuse, som enten allerede er bygget eller er under opførelse på området.

- Vi blev underkendt i nævnet, og vi har tabt den sag. Det var en fejlvurdering i forvaltningen, at der ikke blev lavet en ny lokalplan, men der er ikke andet at gøre, end at gå i gang med den lokalplan, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for udvalget.

Annonce

Lokalplanen for det nye sommerhusområde blev godkendt i 2007. En tegning i lokalplanen viser 44 grunde på det pågældende område. De seks grundejerforeninger i de gamle sommerhusområder mener, at ændringen fra 44 mindre sommerhuse til 23 store sommerhuse skulle have været i høring, og at de større sommerhuse vil belaste de små sommerhusveje væsentligt. Derfor blev der klaget til Planklagenævnet.

Borgere inddrages

Planklagenævnet afgjorde i maj, at udstykningen i 23 matrikler i stedet for 44 er en så væsentlig ændring af lokalplanens struktur, at det er i strid med planens principper.

- Der skal holdes et borgermøde, for det er meget rimeligt, at borgerne bliver inddraget i det her. Vi skal virkelig også tænke infrastruktur i området ind i lokalplanen, siger Aase Nyegaard.

Ud over en ny lokalplan, planlægger forvaltningen at holde to borgermøder. Det første i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget og det andet i forbindelse med høringsprocessen.

Det er firmaet Skanlux, som har købt området og har fået byggetilladelse til 15 huse, hvoraf to er taget i brug. Alle sommerhusene er solgt til privatpersoner.

Udarbejdelsen af den nye lokalplan er en såkaldt retlig lovliggørelse af sommerhusene. Alternativet var en fysisk lovliggørelse, hvilket ville betyde, at sommerhusene skulle rives ned.


Der skal holdes et borgermøde, for det er meget rimeligt, at borgerne bliver inddraget i det her. Vi skal virkelig også tænke infrastruktur i området ind i lokalplanen.

Aase Nyegaard, udvalgsformand
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Sønderborg For abonnenter

Pengetank med samfundssind: Bitten & Mads Clausen Fond fylder et halvt århundrede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Vejen

Live kl. 19.45: Skal du til at betale mere i skat? Og hvordan går det med at få flere til at flytte til Vejen? Se med, når der er valgdebat fra Solar

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce