Annoncørbetalt indhold

Ny lov om digitale kasseapparater i 2024

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En ny lov om kasseapparat er blevet vedtaget af Folketinget, og det sker blandt andet på baggrund af Sveriges gode resultater og erfaringer med den digitale løsning. Butiksdrivende i Sverige har nemlig siden 2010 været forpligtet til at indberette og registrere deres salgsoplysninger via elektroniske kasseapparater og harddiske til skattevæsenet. Sverige har haft stor succes med løsningen, og siden 2010, hvor lovkravet blev vedtaget, har Sveriges statskasse haft en øget indtægt på tre milliarder kroner. Det nye krav om digitale kasseapparater træder i kraft d. 1. januar 2024 i Danmark.


Annonce

Hvad går krav om kasseapparat ud på?

Den nye lov om kasseapparat bliver indført i Danmark, fordi en ny analyse, foretaget af Skatteforvaltningen, viser, at der i en række brancher forekommer mange fejl, der er relateret til salg. Brancherne er caféer, barer og diskoteker, pizzeriaer og grillbarer, købmænd og kiosker samt restauranter. Krav om kasseapparat går først og fremmest ud på, at sælgende virksomheder skal investere i et digitalt kasseapparat, der kan salgsregistrere digitalt. På den måde kan den enkelte virksomhed bogføre salgsdata automatisk og elektronisk. Dermed bliver det muligt at mindske sort arbejde og snyd med moms og skat, ligesom det også bliver nemmere og bedre for skattevæsenet at kontrollere de sælgende virksomheder.


Fordelene ved et digitalt kassesystem 

Foruden skattevæsenet, er fordelene ved det nye krav om kasseapparat også mange for virksomhederne. Et moderne og elektronisk kasseapparat kan nemlig medvirke til en forhøjet omsætning, ligesom det for virksomheden kan give et godt overblik over salg gennem den elektroniske data. Derudover kan et elektronisk kasseapparat også gøre virksomheden i stand til at modtage flere forskellige typer betalingsmidler som Mobilepay og andre kontaktløse betalingsformer samt flere forskellige betalingskort. Nogle elektroniske kasseapparater gør det også muligt at indhente data om den enkelte medarbejders salgsperformance, og det kan gavne hele virksomheden. Der er altså rig mulighed for at få et elektronisk kassesystem, der både overholder de krav, regeringen har fremsat, men som samtidig har mange fordele for virksomhedens forretning.


Det skal virksomheden være opmærksom på 

Selvom den nye lov om kasseapparat først træder i kraft i 2024, har Folketinget alligevel besluttet, at SKAT skal have mulighed for at kræve, at nogle virksomheder skal benytte sig af et digitalt salgsregistreringssystem allerede inden 2024, hvis virksomheden overtræder de allerede gældende krav og regler. Det kan eksempelvis være, hvis en sælgende virksomhed er blevet taget i tilbageholdelse af fakturaer eller laver markante fejl i indberetninger af moms og skat. Når virksomheden skal investere i et elektronisk kasseapparat, bør virksomheden finde en leverandør, de har tillid til. På den måde sikre virksomheden sig, at den nye løsning overholder den danske lovgivning.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.