Annonce
Esbjerg Energy

Ny målmand på plads: Esbjerg Energy henter tidligere DM-guldvinder med fortid i Vojens

Når man dyrker sport på allerøverste niveau, handler det om at løfte pokaler. Og det har Thomas Lillie, der er ny målmand i Esbjerg Energy, prøvet. Foto: Jan Korsgaard
Den 24-årige sønderjyde Thomas Lillie er ny målmand hos Esbjerg Energy, der har sagt farvel til Mathias Seldrup. Lillie var en helt afgørende faktor, da Rungsted i forrige sæson vandt DM-guld, men i Energy skal han nu ikke føle sig sikker på at blive trænerens førstevalg.
Annonce

ESBJERG ENERGY: Hvis du følger med i dansk ishockey, kan du måske stadig huske, hvad der skete langfredag den 19. april 2019.

Ellers hjælper vi gerne med at genopfriske hukommelsen.

Den dag kunne Rungsted noget overraskende lade sig hylde som dansk mester efter en snæver sejr på 1-0 over SønderjyskE i en propfyldt arena i Vojens.

En helt særlig dag for Rungsted og ikke mindst for målmand Thomas Lillie, der er født og opvokset i Vojens. Den dag storspillede Lillie og holdt altså buret rent, og han stod i det hele taget et helt og aldeles forrygende slutspil og blev senere kåret til årets målmand i ligaen.

Men nu er Lillie, der også spillede i det nordsjællandske i den seneste sæson, klar til en ny udfordring.

Han er således ny målmand i Esbjerg Energy, der har sagt farvel og tak til Mathias Seldrup.

- Vi har fulgt ham længe, og vi ved jo, hvad han står for, da vi har mødt ham mange gange. Han har leveret flotte præstationer og gang på gang vist sit værd, siger bestyrelsesformand Søren Toft Mathiasen.

Annonce

Tog til Sverige

24-årige Lillie, der har spillet 196 kampe i isligaen og repræsenteret Danmark til slutrunder med U18- og U20-landsholdet, blev faktisk også dansk mester allerede i sæsonen 2013-14, hvor han fik syv kampe for SønderjyskE, der dog på det tidspunkt havde canadiske Alfie Michaud som det sikre førstevalg i målet.

Thomas Lillie tog derefter tog til svenske Växjö, hvor han spillede to sæsoner på klubbens U20-hold, inden han vendt næsen hjem igen, og træner Mario Simioni fik ham på krogen i Frederikshavn.

I Esbjerg kan Lillie godt gå hen at blive førstevalg i målet, men intet er givet på forhånd.

- Tanken er, at Lillie skal konkurrere om spilletiden med mindst én anden kompetent og kvalificeret målmand. Hvem det bliver, ved vi ikke endnu, men vi ønsker størst mulig konkurrence på alle pladser. På den måde får vi skabt det mest optimale træningsmiljø, vurderer bestyrelsesformanden.

Dermed er brikkerne altså så småt begyndt at falde på plads hos Esbjerg Energy, der tirsdag præsenterede canadiske Jason Jaspers som ny cheftræner. Han efterfølger Mark Pederson, der var hos Energy i syv sæsoner og vandt mesterskabet to gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Annonce