Annonce
Tønder

Ny madlejrskole i Højer åbner for booking

Arla Fonden har nu åbnet for, at man kan book madlejrene på den gamle marskgård i Højer. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet
Snart fordobles antallet af unge, der årligt kan deltage i madlejr, når Arla Fonden åbner sin madlejr nummer 2 - denne gang i Højer i Sønderjylland.

Højer: Nu kan skoleklasser søge Arla Fondens nye madlejr i Højer. Dermed fordobles antallet af elever, der kan komme på madlejrskole, så tusinder af danske unge hvert år kan lære om mad og sundhed.

Hidtil har 1500 unge hvert år været på Arla Fondens madlejrskole på Sydvestfyn, hvor de har lavet mad og lært om sunde madvaner. Men snart fordobles antallet af unge, der årligt kan deltage, når madlejr 2 åbner i Højer.

De unge kommer til Højer for at bo en uge på den madlejrskole, som Arla Fonden og Tønder Kommune er ved at skabe.

- Der er kommet mange ansøgninger, så vi glæder os over, at vi i år har flere pladser, så endnu flere klasser får mulighed for at komme af sted, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden, der står bag de to madlejrskoler.

Annonce

Fra jord til bord

- Børnene forventer selv at kunne bruge det, de lærer på madlejr. De har lært at lave mad, som de ikke kunne før. Og det spiller jo ind på alt fra den enkeltes sundhed til madspild og viden om madens vandring fra jord til bord, siger Sanne Vinther.

Ugen på madlejr har endnu en positiv sideeffekt. 85 procent af eleverne vurderer efterfølgende, at de samarbejder bedre i klassen. 83 procent af eleverne mener, at de generelt har fået et bedre sammenhold i klassen efter en madlejr.

Seneste frist for at søge om at komme på en af næste års madlejre på Fyn eller i Højer er 1. maj.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce