Annonce
Indland

Ny mand fængslet for millionrøveri mod Illum

Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Kort før jul blev Rolexforretning frarøvet ure til en værdi af over 7,5 millioner. Nu er to mænd fængslet.

Bevæbnet med en skarpladt pistol og en økse trængte to mænd den 6. december ind i det juletravle stormagasin Illum på Strøget og frarøvede Rolexforretningen Bucherer ure for millioner.

Onsdag blev den ene af de formodede røvere i Dommervagten i København varetægtsfængslet i foreløbig 13 dage. I forvejen sidder en 36-årig mand varetægtsfængslet i sagen.

De to maskerede mænd kom løbende ind hos guldsmeden. Mens den ene - ifølge sigtelsen den 36-årige - holdt personalet i skak med en pistol, gik den anden løs på udstillingsmontrerne med en økse.

Montrerne blev tømt for 59 ure til en samlet værdi af 7.599.800 kroner, hvorefter gerningsmændene stak af på cykler.

Røveriet satte København på den anden ende, fordi politiet i første omgang blot fik at vide, at der var set en bevæbnet mand i Illum.

Det udløste en storstilet politiaktion. Store dele af indre by blev spærret, togene fik ikke lov til at stoppe på den nærliggende Nørreport Station, og metroen måtte ikke stoppe på Kongens Nytorv.

Allerede kort efter røveriet anholdt politiet en 36-årig mand. I grundlovsforhøret dagen efter erkendte han, at han havde deltaget i røveriet.

Det gjorde den 31-årige, som blev fremstillet onsdag, ikke. I grundlovsforhøret ville han hverken udtale sig eller tage stilling til sigtelsen.

De to nu varetægtsfængslede mænd er sigtet for at have udført røveriet, men politiet mener, at de på en eller anden måde har fået hjælp af en tredje person.

Af sigtelsen mod den 31-årige fremgår det, at han skal have udført røveriet "i forening og efter forudgående aftale" med den 36-årige og en tredje medgerningsmand.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce