Annonce
forside

Ny Marineby

Læserbrev: Da Kolding Erhvervshavn skal nedlægges, er der ingen grund til at nedlægge lystbådehavnen i nord, da erhvervshavnen ikke skal bruge arealet. Få stoppet de planer om en Marineby til så mange millioner kroner. Det er kun de få, det kommer til gode, da brugerne af den nye marina ikke kommer til at stige væsentligt, altså det er Kolding Kommunes borgere der kommer til at betale, og cirka 30 procent af brugerne kommer fra Varde, Esbjerg, Billund og Vejen kommuner hvor de kun betaler havneleje.

Husene i marinebyen bliver aldrig til noget, da man ikke kan sælge lejligheder til over 40 tusinde kroner pr. kvadratmeter med udsigt til syd og vest, hvor man kigger lige ind i højhusene og lystbådehavnen. Få stoppet det vanvidsprojekt en gang for alle. De der sidder i byrådet, kan ikke være det bekendt at give tilladelse til at bruge millioner af kroner, uden at have infrastrukturen i orden, så vi hverken kan komme frem eller tilbage over havnen indre by, Skamlingvejen eller Ringvejene.

Der er så mange projekter med at bygge huse og lejligheder tæt på den indre by, at der ikke bliver behov for at ødelægge vores fjord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce