Annonce
Læserbrev

Ny midtjysk motorvej vil sikre et Danmark i balance

Læserbrev: I valgkampen blev forskelle trukket skarpt op. Men fremtidens infrastruktur er for vigtig til bogstavleg.

Analytikere vurderer, at der p.t. er infrastrukturprojekter i Danmark for op mod 270 milliarder kroner. De er alle i konkurrence om at blive realiteter. Når trafikinvesteringer for milliarder skal fordeles, er det klart, at lands- og kommunalpolitikere kæmper for at tiltrække investeringer til netop deres egn i Danmark. Vi ved, at motorveje skaber vækst, og vi vil alle gerne være med til at sikre produktionen, eksporten og dermed arbejdspladser i vores kommuner og regioner.

Den tidligere regering iværksatte en VVM-undersøgelse af en ny midtjysk motorvej. Selvom vi repræsenterer to forskellige partier, ser vi ens på behovet for en parallelmotorvej ned igennem Jylland, og vi bifalder i høj grad, at den tidligere regering prioriterede motorvejen i Jylland højt. Derfor opfordrer vi også til, at motorvejen forbliver en topprioritet for den nuværende regering.

Inden årets udgang præsenterer Vejdirektoratet VVM-undersøgelsen, og efterfølgende bliver der en høringsfase. Et af de spørgsmål, borgere og politikere skal tage stilling til, er bl.a. motorvejens forløb forbi Billund. Skal vejen gå øst eller vest om Billund?

Vi vil gerne opfordre til, at politikerne arbejder sammen om en vestlig linjeføring, der bedst understøtter og sikrer fremtidig vækst og jobskabelse i Danmarks største oplevelsesregion udenfor hovedstaden.

En linjeføring øst om Billund vil ikke understøtte den naturlige erhvervsakse Billund, Brande, Ikast og Herning i sammen omfang som en linjeføring vest om Billund, og den vil ikke i samme omfang som en vestlig linjeføring medføre blivende vækst for Vestjylland men i højere grad tilgodese væksten i Østjylland. Det bidrager ikke til at skabe et Danmark i balance. Jo tættere en ny motorvej løber på den direkte vækstakse mellem Herning, Brande, Billund, jo bedre understøtter den vækst i dette område. Et område, der har et af de største vækstpotentialer i Danmark, hvis infrastrukturen i området styrkes.

Vi vil sammen arbejde for, at motorvejen får et så vestligt forløb som muligt. Det er for eksempel helt nødvendigt, at motorvejen får en linjeføring vest om Billund, så man ikke berører noget af det mest bevaringsværdige natur i Danmark – Vejle Ådal. Det er indlysende, at en linjeføring vest om Billund vil være markant mere skånsom overfor den unikke natur, samt overfor kultur- og fortidsminder langs Vejle Ådal, end en forbindelse øst om Billund vil.

Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestskysten mener: Radikale må langt om længe sige fra over for ultrarød politik

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Halvdelen af Esbjergs ambulancer er flyttet til Fyn i to uger: Udmattede ambulancereddere er bange for at lade borgere i stikken

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Krav om at ældremad skal produceres i Varde holder ikke i retten : Forventer at flytte 2-3 medarbejdere til Vejle

Vejen

Ildsjæle hædret:  Susanne er fast inventar i hallen

Vejen

Klub har næsten fordoblet sit medlemstal: Her står frivillige i kø for at hjælpe

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Debat

JydskeVestkysten-leder om Arne-pensionen: Derfor er finansieringen håbløs

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Haderslev For abonnenter

Ildspåsættelse gav forløsning: 24-årig brandstifter begyndte karrieren allerede som 16-årig

Esbjerg For abonnenter

Efter møde: Ingen udsigt til vagtlægebesøg i mindre byer foreløbig

Esbjerg For abonnenter

Kartoffelpizza-spøgelser, nougat-gravsteder og flagermusbrød: Louise bestod med sjælden topkarakter

Annonce