Annonce
Sønderborg

Ny miljørapport i høring: Byggeri af biogasanlæg er udsat til efteråret

I april blev byggeriet af biogasanlægget ved Kværs stoppet af Sønderborg Kommune. Arkivfoto Ludvig Dittmann
Politikerne i teknik- og miljøudvalget har onsdag sendt en ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs i otte ugers høring.

Kværs: Hvis alt går efter Sønderborg Kommunes plan, kan Nature Energy i oktober genoptage arbejdet på biogasanlægget ved Kværs. Byggeriet blev stoppet i april af Sønderborg Kommune, da Nature Energy ikke havde byggetilladelse til projektet.

Samtidig fik Sønderborg Kommune besked om, at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde ophævet VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen til byggeriet af biogasanlægget. Det skete på baggrund af en borgerklage med 10 punkter. Klagenævnet gav klager ret i ét punkt, som omhandlede belastningen af Kværsløkkebæk.

Derfor er der blevet lavet en ny miljørapport, som politikerne i teknik- og miljøudvalget onsdag sendte i otte ugers høring.

Annonce

- Det er en omfattende miljørapport, som vi alle undtagen Stefan Lydal er enige om at sende i høring. Det er en længere process, som vil ende i byrådet til oktober, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for udvalget.

Ingen borgermøder

En af ændringerne i den nye miljørapport omhandler belastningen af Kværsløkkebæk, hvor der er kommet flere detaljer om et regnvandsbassin.

Stefan Lydal (DF), der er næstformand i udvalget, trak for to år siden sin støtte til biogasanlægget i Kværs.

- Jeg har stemt imod, fordi jeg fortsat er imod projektet. Det anlæg bør ikke ligge der, hvor der ikke er opbakning til det i lokalsamfundet, siger Stefan Lydal.

Rapporten vil være i høring frem til slutningen af august, derefter behandles rapporten på et ekstraordinært udvalgsmøde og dernæst på byrådsmødet i slutningen af september. Hvis miljørapporten godkendes i byrådet, kan der omkring 5. oktober gives byggetilladelse til Nature Energy. På det tidspunkt har byggeriet stået stille i næsten et halvt år.

Nature Energy fik i november sidste år en gravetilladelse, og der blev taget første spadestik i november. I april gav Sønderborg Kommune Nature Energy et standsningspåbud, som betød, at byggeriet af biogasanlægget skulle stoppes med det samme. Nature Energy har tidligere oplyst til JydskeVestkysten, at det var en fejl, at arbejdet på ståltankene, som ikke var omfattet af grave- og støbetilladelsen, begyndte i begyndelsen af marts.

Forvaltningen planlægger ikke at holde et borgerinformationsmøde i den nye høringsperiode, da ændringerne ikke vurderes at have væsentlig indvirkning på det samlede projekt. I forbindelse med høringsprocessen i 2019 var der to borgerinformationsmøder.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Musikeren har skabt et verdensfirma med stor indtjening: Nu takker Larsen af

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce