Annonce
Esbjerg

Ny model mod arbejdsløshed ligner en vinder

10 ud af i alt 11 kursister i gang med forløbet på AMU-Vest. Det skulle gerne munde ud i et godt match mellem de ledige og virksomheden. På billedet ses Anders Johansen, Morten Vad, Dennis Buch, René Majland, John Kristensen, Paw Jørgensen, Kurt Nielsen, Mihai Florea og Kenneth Vinther. Den 11. kursist, Marta Leprai, mangler på billedet. Pivatfoto.

Jobcentret, AMU-Vest og erhvervslivet har fundet en succesmodel for at fjerne ledige fra offentlig forsørgelse til ordinære job gennem hurtige, opkvalificerende kurser.

Esbjerg Kommune: Ved fælles hjælp kommer man langt.

For et halvt år tid siden kunne Jobcenter Esbjerg, 3F Esbjerg Transport, AMU-Vest og Stilladsgruppen Esbjerg A/S fortælle, at de ved fælles hjælp og i løbet af få uger havde skaffet seks ledige fast job, og den succesmodel gentages nu inden for en anden branche.

Helt aktuelt har jobcentret, AMU-Vest og entreprenørvirksomheden Chr. Brinck & Søn ApS nu gjort fælles sag for gennem skræddersyede, opkvalificerende kursusforløb at flytte borgere fra offentlig forsørgelse til de ordinære job som rørlæggere, som Chr. Brinck & Søn mangler.

For kommunen, virksomhederne og arbejdsløse borgere er situationen en ren win-win-win.

Faglig koordinator Ole Holck, Jobcenter Esbjerg

Stor motivation

Der er ikke langt imellem, at man i medierne kan høre lokale virksomheder klage over, at de mangler kvalificeret arbejdskraft - i sydvestjylland især.

Faglig koordinator hos Jobcenter Esbjerg, Ole Holck, som er med til at afklare, hvad virksomheden har brug for, siger:

- Det handler kort fortalt om at lytte til virksomhedernes specifikke behov og krav til medarbejdernes kompetencer og færdigheder for derefter at skræddersy et kursusforløb, som sørger for, at de ledige borgere lever op til de krav. Gennem den nye metode, vi har udviklet, kan hurtig opkvalificering og efteruddannelse af ledige give arbejdsgiverne den arbejdskraft, de har brug for, meget hurtigt.

Kursusforløbene varer mellem 7 og 12 uger og har en høj succesrate blandt deltagerne.

- Kursusdeltagerne er motiverede for at lære nyt, fordi de kan se en reel mulighed for et job, når de har gennemført kurset, konstaterer Ole Holck.

Annonce

10 rørlæggere savnes

Det nyeste samarbejde er som nævnt indgået med virksomheden Chr. Brinck & Søn, som pt. står og mangler 10 rørlæggere. De ledige i Esbjerg Kommune er derfor blevet tilbudt at deltage på et kursusforløb, som giver dem kvalifikationer til at varetage jobbet som rørlæggere hos Chr. Brinck & Søn. Kursusforløbet er tilrettelagt i samarbejde med både Chr. Brinck & Søn og AMU-vest, og på kurset får deltagerne basale færdigheder inden for faget og kan, hvis de vil, senere tage den fulde uddannelse som rørlægger, hvor de også kan få merit for det, de allerede har lært.

- Vi står og mangler arbejdskraft akut, og derfor er det altafgørende for os, at Jobcenter Esbjerg kan hjælpe os gennem projekter som dette, hvor vi ret hurtigt kan få nye medarbejdere med de rette kvalifikationer, som vi ikke kan finde andre steder lige nu, og vi har hårdt brug for flere kræfter, forklarer Thomas Thomsen direktør i Chr. Brinck & Søn A/S, som er klar til at tage imod nye medarbejdere i sin virksomhed.

Sektionsleder i Jobcenter Esbjerg Peter Nikolajsen ser et stort potentiale i den form for samarbejde mellem jobcentret og virksomheder.

- Det gavner alle parter, og derfor vil vi arbejde på at intensivere den slags indsatser fremover, siger han.

Annonce
Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Esbjerg

Udvalg bakker op i omstridt sag om ringvejsbro: Vi har fået mange positive henvendelser fra borgere, der ønsker udvikling

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce