Annonce
Vejen

Ny motorvejsplan får drøje hug med på vejen

Den gule linjeføring er den foretrukne placering af en ny midtjysk motorvej i høringssvaret fra Vejen Kommune.

Borgere i Bække og Gesten reagerer negativt mod den linjeføring af en ny midtjysk motorvej, som er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen, Billund, Kolding og Haderslev kommuner. Borgmester Egon Fræhr konstaterer, at motorvejens forløb slet ikke k

Annonce

VEJEN: Næppe var JydskeVestkystens nyhed i lørdagsavisen omkring borgmester Egon Fræhrs ønske om at få en ny midtjysk motorvej til at få en linjeføring ned gennem det nordøstlige område af kommunen, før det brød løs med et utal af kritiske bemærkninger.

Borgmestrene i Vejen, Billund, Kolding og Haderslev kommuner et udarbejdet et fælles udkast til et høringssvar til Vejdirektoratet. I høringssvaret er linjeføringen for den nye motorvej indtegnet, så motorvejen får et forløb vest om Bække, vest om Gesten samt øst om Vejen.

- Er det virkelig kun vækst og udvikling, der tæller. Tankerne er slet ikke omkring konsekvenser og påvirkninger af de berørte i områderne, mener Kenneth Jensen i en kommentar på jv.dk

- I stedet for at ødelægge alt den skønne natur inde i landet, hvor der er mange, som skal til at flytte fra hus og hjem. Og nogle skal til at høre på motorvejsstøj, hvor der ellers var stille og idyllisk før. Det var derfor, jeg flyttede på landet. Og nu skal den måske ligge i min baghave, skriver Lars Hansen.

- Han - borgmester Egon Fræhr, red. - tænker jo kun på Vejen. Hvad med Bække og Gesten. Det er i forvejen svært at sælge huse i Bække og Gesten. Det bliver ikke meget nemmere med en motorvej i baghaven. Det gør mig så trist, skiver Pernille Kathleen Ryom.

Høringssvar

Borgmester Egon Fræhr foretrækker linjeføringen ned gennem det nordøstlige område af Vejen Kommune, fordi det vil være med til at skabe muligheder for udvikling og vækst for erhvervslivet i kommunen.Samtidig mener han, at den østlige linjeføring, der også er blevet foreslået, ligger for tæt på den nuværende E45 motorvej.

VVM-undersøgelsens tidsplan er start i år og med forventet afslutning mod slutningen af 2019.

Borgmester Egon fræhr forstår godt reaktionerne, når der ses streger på et kort. Han maner dog til ro, fordi den nøjagtige placering af en eventuel motorvejstrækning slet ikke kendes i detaljer endnu. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Detaljerne kendes ikke

Borgmester Egon Fræhr er bekendt med omfanget af de kritiske røster på jv.dk og på de sociale medier.

- Når der bliver vist nogle streger på et kort, så er det klart, at der kommer reaktioner. Men jeg vil godt understrege, at vi på nuværende tidspunkt slet ikke i detaljer præcist kender, hvordan motorvejen eventuelt skal forløbe. Høringssvaret er et udkast til Vejdirektoratet, som skal i gang med en VVM-undersøgelse. Det er netop i forbindelse med VVM-undersøgelsen, at detaljegraden øges for at finde ud af, hvad en motorvej har af påvirkninger på naturen og de bebyggede områder, understreger Egon Fræhr.

Økonomiudvalget har på sit seneste møde anbefalet det høringssvar, som er udarbejdet i et samarbejde mellem borgmestrene i Vejen, Kolding, Billund og Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Da MeToo blomstrede trådte hun frem

Annonce