Annonce
Kolding

Ny museumsdirektør skal banke på i løbet af to uger

Kulturarvschef Steen Rosenvinge Lundbye flytter sit kontor fra Koldinghus til Staldgården, hvor Museum Kolding får til huse. Forleden besøgte han lokalerne sammen med kulturudvalgsformand Jesper Elkjær. De sidder begge i det ansættelsesudvalg, som skal udpege den kommende direktør blandt ansøgerne. Arkivfoto: Søren Gylling
Den 1. november udløber ansøgningsfristen, hvis man vil søge stillingen som direktør for Koldings helt nye museum med ansvar for bl.a. lokalhistorie og sølvsamling.
Annonce

Kolding: Hvis man ønsker at stå i spidsen for Museum Kolding, så skal man snart til tasterne for at få skrevet sin ansøgning.

Selv om stillingen først blev slået op i denne måned, så udløbet fristen for at ansøge allerede den 1. november, hvis man ønsker at stå i spidsen for det museum på Staldgården, hvor man efter årsskiftet skal arbejde med forskning, opbevaring og formidling af Koldings lokalhistorie og den store sølvsamling, der i dag holder til på Koldinghus.

- Nu er alt relativt, men det er en intensiv søgning, vi kigger ind i. Jeg håber og tror på, at de rette kandidater hurtigt kan se sig selv i opgaven, siger Peter Hulweg Christiansen, der er direktør hos Georg Jensen Damask og bestyrelsesformand for det kommende Museum Kolding.

Annonce

Personen er vigtigst

Han vurderer, at relevante kandidater vil være begejstrede ved udsigten til at kunne opbygge et nyt museum fra bunden, både når det gælder strategi, de fysiske rammer, samarbejder på tværs og opbygning af organisationen.

- Vi vil gerne have en kvinde eller mand i spidsen for den nye organisation allerede fra årsskiftet, så vi kommer helt rigtigt i gang med det nye museum. Omvendt så er personen vigtigere end tidsplanen. Vi er godt med på, at folk kan sidde i stillinger med lange opsigelser, så de ikke vil kunne starte på Museum Kolding den 1. januar. Så venter vi gerne, og så har vi folk i organisationen, der godt kan varetage ledelsen i opstarten, siger Peter Hulweg Christiansen.

Annonce

Stor tålmodighed

Ud over at drive det nye museum fra Staldgården får en kommende leder også et overordnet ansvar for det nye oplevelsescenter på Skamlingsbanken og Christiansfeld Centret, der organisatorisk også placeres under Museum Kolding.

I ansøgningen leder man efter en leder, som blandt andet er visionær og erfaren, og som både har viden om at drive museum og forretning. Opgaverne, der venter, er flere og store, og Peter Hulweg Christiansen understreger, at der vil være tålmodighed med en leder, som skal opbygge Museum Kolding næsten fra bunden. Han ser for sig, at en kommende museumsdirektør får arbejdsro til at besøge moderne museer i ind- og udland, hvor der er mulighed for at hente inspiration.

- Og ikke kun det. Hvis jeg var en ny museumsdirektør, ville jeg også lave et forarbejde, hvor jeg inddrager både samarbejdspartnere og de forbrugere, som skal benytte museet, siger Peter Hulweg Christiansen.

Annonce

En ny måde

I ansøgningen understreger man da også, at ambitionen er at opbygge "fremtidens museum", som "kan løfte Kolding Kommune ind i en ny liga, når det gælder om at formidle lokal og national kulturarv".

- Historien er jo historien. Den kan vi ikke lave om på. Men vi kan formidle både lokalhistorien og sølvsamlingen på en ny måde, så vi folder den ud og gør den vedkommende for mange flere end i dag, siger Peter Hulweg Christiansen.

Kolding Kommune får hjælp til rekrutteringen af konsulenthuset Genitor.

Peter Hulweg Chrisitiansen er i dag konstitueret bestyrelsesformand for Museet på Koldinghus, som bliver til Museum Kolding ved årsskiftet. Det sker samtidig med, at museet forlader Koldinghus og overlader slottet til Kongernes Samling med sine juveler, genstande og inventar hentet i skatkammeret hos museerne på Rosenborg og Amalienborg.

Museum Kolding

  • Samtlige partier i Kolding Byråd er blevet enige om at indgå en aftale med Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg om drift af Koldinghus fra 1. januar 2021.
  • Det lokalhistoriske museum, Museet på Koldinghus, der i dag har til huse på slottet, flytter sine aktiviteter til slottets Staldgård under navnet Museum Kolding. Det omfatter også museets store sølvsamling.
  • I jobansøgningen står blandt andet, at man skal søge stillingen som museumsdirektør, hvis man brænder for at udvikle fremtidens museum. Museum Kolding skal være et nyt, moderne og højaktuelt formidlingscenter, og det skal skabe begejstring for Koldings historie og dansk sølv lokalt, nationalt og internationalt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce