Annonce
Billund

Ny nærpolitistation bliver placeret i Grindsted

Politiet er i forvejen i mindre omfang til stede på et kontor på rådhuset i Grindsted. Nu skal der etableres en decideret nærpolitistation i byen. Borgmesteren er tilfreds med, at politiet har valgt netop Grindsted som hjemsted for den nye nærpolitistation. Arkivfoto: Martin Ravn.
Sydøstjyllands Politi har besluttet, at den nærpolitistation, som Folketinget har besluttet skal ligge i Billund Kommune, skal placeres i kommunens største by.

Grindsted: Ikke overraskende bliver det Grindsted, som bliver hjemsted for den nye nærpolitistation, som skal placeres i Billund Kommune.

Et nyt politiforlig, som et flertal på Christiansborg indgik før jul, betød, at der skal etableres 20 nye nærpolitistationer rundt omkring i landet. En af de 20 skal placeres i Billund Kommune, og det er nu slået fast fra Justitsministeriets side, at stationen skal placeres i kommunens største by, Grindsted.

Den helt præcise adresse for den kommende nærpolitistation, der efter planen skal have åbent i 18 timer om ugen, er dog endnu ikke endelig bekræftet af Sydøstjyllands Politi.

Annonce

- Jeg har snakket lidt med politidirektøren om, hvor det rent lokalplanmæssigt vil kunne lade sig gøre. Det er det, som kommunen er en del af. Men hvor det mere nøjagtigt skal være, er suverænt politiets afgørelse, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Borgmester bakker op om placering

Borgmesteren er glad for, at politiet har valgt Grindsted som hjemsted for den nye nærpolitistation. Det er her, han mener, at den vil gøre mest gavn.

20 nye nærpolitistationer

  • Et flertal i Folketinget nåede før jul frem til en aftale om forbedringer inden for dansk politi.
  • Et af punkterne i aftalen var etableringen af 20 nye nærpolitistationer. En af disse nærpolitistationer blev placeret i Billund Kommune. Det har efterfølgende været op til Sydøstjyllands Politi at placere stationen mere præcist, og det er nu besluttet, at den skal placeres i Grindsted.
  • Nærpolitistationen vil have åbent i 18 timer om ugen.
  • Blandt andre byer, der bliver beriget med en nærpolitistation, er Toftlund, Hedensted, Ikast og Odder.

- Vi kan se, at Grindsted er det sted, hvor der er de dårligste responstider. Hvis der sker et uheld, indbrud, overfald eller andet, så betyder det rigtigt meget, hvor hurtigt politiet kan være fremme. Når man ser på byens størrelse og afstand til andre politistationer, virker det også nærliggende, at det er her, den er placeret, siger Ib Kristensen.

Annonce

SF glad for udfaldet

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der er både retsordfører og ordfører for landdistrikter for sit parti, har fra begyndelsen påpeget, at Grindsted vil være den rette placering for en ny nærpolitistation. Derfor er hun glad for, at myndighederne er nået frem til samme konklusion.

- Som både retsordfører og formand for landdistriktsudvalget er jeg er glad for, at vi nu får en række nye politistationer lokalt, som gavner de mindre lokalsamfund udenfor de allerstørste byer. Det betyder, at man får et politi, som er til stede i lokalområdet, kender det og kan tage fat i noget af den småkriminalitet, som i dag risikerer at gå under radaren, og det er et kæmpe fremskridt for trygheden, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.


Når man ser på byens størrelse og afstand til andre politistationer, virker det også nærliggende, at det er her, den er placeret.

Ib Kristensen (V), borgmester
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce