Annonce
Sport

Ny Napoli-træner kalder ligaplaceringen pinlig

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Gennaro Gattuso vil have fokus på at løfte Napoli op i Serie A-tabellen for at sikre CL i næste sæson.

Gennaro Gattuso har overtaget cheftrænerposten i kriseramte Napoli onsdag, og han har prioriteterne klar.

For selv om holdet tirsdag kvalificerede sig til forårets ottendedelsfinaler i Champions League, så bliver Serie A højeste prioritet.

- Målet er at indhente point og komme op på Champions League-pladserne (top-4 i Serie A, red.).

- Vi er nødt til at arbejde hårdt, hente nogle point og komme gennem denne svære periode, siger Gattuso ifølge talksport.com.

Napoli er uden sejr i de seneste syv ligakampe, hvilket har sendt holdet ned på syvendepladsen i tabellen. Og der hører klubben ikke til, slår den nye træner fast.

- Det er pinligt at se Napoli, hvor holdet ligger lige nu i tabellen. Dette hold har, hvad der kræves for at slutte i top-4, siger han.

Den nyudnævnte træner havde som spiller fornøjelsen af at spille under Carlo Ancelotti, som han netop har overtaget trænersædet i Napoli fra.

Ancelotti var træner for Milan fra 2001 til 2009, hvor Gattuso i hele perioden var en profil på Milans centrale midtbane.

- Carlo Ancelotti er som en far for mig. Han har altid stået mig nær og støttet mig. Han har vundet alt, og jeg har stadig meget at bevise, siger Gattuso om sin forgænger på posten.

Gattusos første opgave i spidsen for Napoli bliver hjemmekampen mod Andreas Cornelius' Parma på lørdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce