Annonce
Erhverv

Ny national erhvervsorganisation etablerer sig i Esbjerg

MARLOG, som er Danmarks erhvervsklynge for det maritime erhverv og logistik åbner nu som planlagt kontor i Esbjerg. Kontoret, som placeres hos Business Esbjerg, bemandes af Lisbeth Brøde Jepsen og Jesper Heiberg. Foto: PR
Danmarks nye nationale klyngeoperatør for det maritime erhverv og logistik MARLOG etablerer en afdeling i Esbjerg med to ansatte. De skal sætte skub i innovationen, de gode ideer og virksomhederne i den maritime branche og hele transportsektoren.

Esbjerg: Da Danmark sidste år fik 14 nye erhvervsklynger, som skal styrke innovation og netværk blandt særligt små og mellemstore virksomheder, blev hverken hovedsædet for energiklyngen, Energy Cluster Denmark, eller MARLOG, som er klyngen for det maritime erhverv og logistik, placeret i Esbjerg.

Til gengæld blev Esbjerg tildelt filialer til begge klynger, og nu annoncerer MARLOG sammen med Esbjerg Havn og Business Esbjerg i en pressemeddele, at man etablerer kontor med to ansatte. Kontoret bliver fysisk lokaliseret hos Business Esbjerg på Niels Bohrs Vej, og de udvalgte MARLOG-ansatte er Lisbeth Brøde Jepsen og Jesper Heiberg.

Lisbeth Brøde Jensen kommer med stor erfaring fra energi- og transportsektoren og skal arbejde med innovationsprojekter inden for grøn omstilling. Jesper Heiberg skal arbejde med kompetenceudvikling og iværksætteri. Begge kommer de til at samarbejde med virksomheder, uddannelses- og vidensinstitutioner og andre klyngeorganisationer på tværs af sektorer.

- Vi glæder os til et tæt og værdiskabende samarbejde med henblik på at understøtte innovation og udvikling af de maritime erhverv og logistik i Esbjerg-området, udtaler deres chef, Mikkel Navarro Hansen, administrerende direktør i MARLOG i pressemeddelelsen, hvor han også oplyser, at det er oplagt at være tilstede i Esbjerg.

Den nye afdeling får en stribe særlige indsatsområder at fokusere på; grøn omstilling, en bæredygtig havn, innovation og teknologisk udvikling inden for havvind, internationalisering, kompetencer, uddannelse og arbejdskraft samt iværksætteri.

Annonce

Det giver mening

Og hos Business Esbjerg ser sammen med Esbjerg Havn og MARLOG derfor store muligheder for innovation og iværksætteri indenfor området.Derfor giver det god mening, at MARLOG etablerer sig her, og vi forventer, at det vil resultere i udvikling af flere innovative virksomheder, og samtidig sætte yderligere fart på den grønne omstilling, som allerede er godt i gang i Esbjerg.

Susanne Nordenbæk., direktør i Business Esbjerg- I Esbjerg-området er der mange virksomheder inden for maritime erhverv og transportsektoren, og samtidig har vi stærke uddannelsesinstitutioner, som kan indgå i nye innovationssamarbejder. Derfor giver det god mening, at MARLOG etablerer sig her, og vi forventer, at det vil resultere i udvikling af flere innovative virksomheder, og samtidig sætte yderligere fart på den grønne omstilling, som allerede er godt i gang i Esbjerg, lyder det fra direktør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk.

Annonce

Kick off kommer senere

Også Esbjerg Havns direktør Dennis Jul Pedersen glæder sig over at kunne byde velkommen til MARLOG.

- Med flere hundrede virksomheder har vi allerede en stor og stærk værdikæde, der servicerer energibranchen og mange af disse arbejder desuden ind i den maritime sektor. Styrken for Esbjerg ligger i vores værdikæde, der er i stand til levere kompetencer med en stor variation af ydelser til havnens kunder. Logistik og shipping samt søtransport udgør en særlig andel af det maritime billede i Esbjerg og er tilsammen en vigtig faktor for områdets fremtidige vækst og udvikling, udtaler han i meddelelsen.

Når corona-restriktionerne letter, vil MARLOG invitere til officiel kick off for det nye lokale kontor. Her vil eksisterende og nye medlemmer kunne høre om medlemsfordele og om mulighederne for både at samarbejde om innovation og at få del i en projektportefølje på den gode side af 300 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sønderborg

Nature Energy: Vi har stoppet byggeriet øjeblikkeligt

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce