Annonce
JV Podcast

Ny nedlukning skaber corona-dilemma: Bør syd- og sønderjyder droppe familiebesøg i julen?

Fredag kl. 16 skal caféer, barer og restauranter i 31 nye kommuner lukke. Syd- og Sønderjylland går fri af nye restriktioner. Spørgsmålet er, hvor længe det varer? Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Syd- og Sønderjylland er sluppet nådigt fra den nye nedlukning, der i ugens løb er blevet en realitet for 69 danske kommuner. Men vi skal ikke blive for magelige, lyder vurderingen i ugens JV Podcast, der også sætter fokus på nu forhenværende minkavlere, der befinder sig i et sort hul af uvished.

Podcast: De syd- og sønderjyske restauranter, barer og biografer kunne torsdag drage et lettelsen suk. Landsdelen går nemlig fri af den nye delvise nedlukning, der nu har ramt 69 kommuner.

Spørgsmålet er, om fredningen af Syd- og Sønderjylland er en stakket frist i en tid, hvor smittetallene dag efter dag slår nye rekorder?

JydskeVestkystens chefredaktør Mads Sandemann kommer med sit bud i ugens afsnit af JV Podcast, hvor han er gæst sammen med journalisterne Rikke Baltzer og Jonas Kristensen.

Sammen med ugens vært Amalie Tarp Borup diskuterer de, hvordan det kommer til at påvirke syd- og sønderjydernes adfærd, at størstedelen af resten af Danmark er lukket ned igen. For bør vi også blive hjemme og droppe familiejulefrokosten eller forsat gå ud og spise og støtte lokalt?

Det skal også handle om minkavlerne, der efter nedslagtningen af deres dyr nu befinder sig i et mørkt vakuum fuld af uvished om, hvad fremtiden bringer.

JydskeVestkysten har i ugens løb taget pulsen på de nu forhenværende minkavlere. Mens en enkelt af dem fortæller, hvordan de seneste måneders oplevelser har kastet ham ned i depressionens sorte hul, har mange andre svært ved at sætte ord på, hvordan de egentligt har det, fortæller journalist Rikke Baltzer.

Chefredaktøren giver en opsang til myndighederne, der fortsat holder minkavlerne på pinebænken uden afklaring om, hvilken kompensation de har i vente.

Nyt logo - JV Podcast

Til slut i afsnittet vender vi en snedig prisfinte, der har sparet motorcykel-forhandlere for at betale tårnhøje afgifter til chok for flere syd- og sønderjyske købere.

Journalist Jonas Kristensen forklarer, hvordan det kan lade sig gøre, og hvad Motorstyrelsen har tænkt sig at gøre ved problemet, der ifølge Danmarks største interesseorganisation for bilejere, FDM, er kendt og udbredt i branchen.

Som altid finder du podcasten på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken. Her kan du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen på skift er værter på programmet.


Spørgsmålet er, om fredningen af Syd- og Sønderjylland er en stakket frist i en tid, hvor smittetallene dag efter dag slår nye rekorder?

Mest læste

Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag