Annonce
Trekantområdet

Ny nedslagtning i thansen Arena: FHK fejede endnu et 1. divisions-hold til side

FHK's stjernespiller Kristian Stoklund scorede hele otte gange, da HC Midtjylland blev fejet til side tirsdag aften. Arkivfoto: Morten Pape
FHK har for længst lagt niveauet i 1. division bag sig. Det viste klubben mod Otterup for seks dage siden, og det viste klubben tirsdag aften, hvor HC Midtjylland blev overvundet med massive 38-29.
Annonce

Fredericia: Tirsdag aften viste FHK endnu engang, at niveauet fra 1. division længe er en saga blot for traditionsklubben.

HC Midtjylland gæstede thansen Arena, og midtjyderne led samme skæbne som Otterup seks dage tidligere: De blev viftet til side som et blad under en fejemaskine.

FHK vandt kampen med 38-29.

FHK gik fra spiselig modstand mod Otterup onsdag til værdig modstand mod Århus Håndbold mandag, og tirsdagens modstander, HC Midtjylland, var igen en fordøjelig en af slagsen.

Med al respekt for dagens gæster, som kæmpede alt hvad de havde lært, var der ikke tale om mere end en udvidet træningsseance på halgulvet i thansen Arena, og FHK kunne selv på halvt blus vinde forholdsvis ubesværet.

Ja, gæsterne bed i sekvenser fra sig, når FHK begik ukarakteristiske, tekniske fejl og brændte store chancer, men sådan rigtig tæt på kom de aldrig.

Det er svært at forstå, at det blot er omtrent halvandet år siden, at FHK var et 1. divisions-mandskab, for klubben har for længst flyttet sig væk fra niveauet på anden klasse. Forspringet hele første halvleg forblev på fire-fem mål, og i pausen var hjemmeholdet i front med 19-12.

Kampfakta

Fredericia HK-HC Midtjylland 38-29 (19-12)

Mål for FHK: Kristian Stoklund 8, Nicolaj Nørager 5, Mathias Hedegaard 5, Jesper Lindgren 4, Mads Lenbroch 4,  Rasmus Meyer 3, Anders Kragh Martinussen 3, Rune Andersen 2, Jakob Frederiksen 2, Martin Bisgaard 2.

Undervejs så de 350 fremmødte tilskuere det potentiale, som samarbejdet mellem de to playmakere Kristian Stoklund og Nicolaj Nørager rummer. Begge kan indtage rollen som fordeleren af boldene, men begge kan også spille back, og det giver en slags evig rotation, som kan virke som røgslør for modstanderen.

Samarbejdet bliver særdeles interessant at følge, når ligaen kommer i gang.

Annonce

Dystre udsigter

HK Ultras var mødt så talstærkt om som muligt i coronaens greb.

Fansene havde tidligere på dagen modtaget en nedslående melding fra Kåre Mølbak, faglig direktør for infektionsberedskabet ved Statens Serum Institut. Han meldte ud i et interview til mediet Ingeniøren, at han ikke ville anbefale en yderligere genåbning af Danmark. Følger regeringen hans anbefalinger, rammer det håndboldpublikummet. For det betyder, at der ikke må være mere end 500 mennesker i hallerne - med spillere og alle personerne omkring holdene.

Med den dystre udsigt som sidemakker, kunne fansene se et FHK-mandskab knuse dagens modstander.

I pausen skiftede hjemmeholdet ud på målmandspostet. Emil Tellerup, der stod fint i første halvleg, gav plads til Jimmi Andersen. 18-årige Mikkel Løvkvist så hele kampen fra sidelinjen efter at have stået 20 minutter i de første to træningskampe.

Andersen har stået godt i træningskampene og har derved bygget videre på den gode form fra den sidste del af sidste sæson. Målmanden gjorde i begyndelsen af halvlegen sit til, at FHK-føringen voksede. Efter 39 minutter stod der således 25-16 til hjemmeholdet.

Annonce

Et imponerende skue

Kampens vildeste optrin opstod nogenlunde samtidig, da en af HC Midtjyllands spillere formåede at løfte den enorme stregspiller Jesper Lindgren op fra halvets gulv for at foretage en slags halv nelson på ham. Det imponerende skue lignede noget fra en stærk-mands konkurrence, hvor nogen lykkes med at løfte en massiv betonblok.

Det kostede da også en tur i skammekrogen.

Opgøret ende 38-29 og FHK viste sig som gode værter, der sagtens kunne have vundet større med mere brutalitet.

Vi har stadig ikke set FHK anno 2020 i sin stærkeste udgave. Mischels Liaba, Jakob Mikkelsen, Kasper Young, Kristian Olsen og Rasmus Jensen sad fortsat ude.

De er forhåbentlig klar, når det for alvor går løs fredag den 14. august, hvor de suveræne danske mestre fra Aalborg besøger FHK i pokalturneringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce