Annonce
forside

Ny perron kræver kommunens med

Den flittige læserbrevs skribent Kaj Kongsted har sidste år i debatten om veterantog til By stationen eller cykelsti - gjort sig til talsmand for en cykelsti frem for veterantogskørslen helt ind til middelalderbyen ved Rådhuset.

Kaj Kongsted ser nu "en god sommerbekræftelse" i VHVs fremlæggelse af et forslag til en skitse for en udbygning af Haderslev Vest st. - nærmest som en konsekvens af den kommunale beslutning om at rive skinnerne op ind til rådhuset - og anlægge cykelstien. Det har aldrig fra VHVs side været et enten eller - men et både og. At kunne køre med veterantog cirka en kilometer ind til bymidten er en helt særlig mulighed - der nu forsvinder! Veterantoget har længe haft et samarbejde med Slesvigske Vognsamling via Tørning ekspressen (hestevogn fra Hammelev st.) Skitsen for udbygningen af Haderslevest vil i høj grad inkludere fortsat udvikling og samarbejde med "Historie Haderslev"og veteranbanen.

Medens skinnerne ind i byen kan fjernes i løbet af 2019 - kræver visionerne for Vest st. både politisk forståelse - og en god portion fondsmidler. Projektet kan ende i tågerne - i bedste fald tage flere år. En kendsgerning for fortsat kørsel med veterantoget i 2019 er, at der inden da anlægges en perron for et tog med lokomotiv og vogne. Kommunen vil måske tage denne opgave på budgettet i 2019.

I øvrigt er VHV hjemmesiden siden 2011 klikket over ¼ mio. gange!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce