Annonce
Aabenraa

Ny plan vækker håb i Rødekro: Ansigtsløftning til station er blevet mere realistisk

Rødekro Station er kommet tættere på en ansigtsløftning med regeringens nye infrastrukturplan. Arkivfoto: Rødekro Udviklingsråd
Regeringens infrastrukturplan 2035 åbner op for, at Rødekro Station kan få sig en længe ventet ansigtsløftning.

Rødekro: Regeringen har netop fremlagt en ny infrastrukturplan frem mod 2035, og planen "Danmark fremad" indeholder forslag til nye projekter for samlet 106 milliarder kroner.

En brøkdel af pengene kan Rødekro Station få gavn af, for den er på listen over mulige stationer, hvor der kan skabes mere liv. Til det formål er der afsat en pulje på 250 millioner kroner.

I Rødekro er man naturligvis glad for, at stationen kan komme i betragtning til en længe ventet opgradering.

Annonce

- Jeg håber, at stationsbygningen kan blive shinet op, og det gælder både udvendigt og indvendigt. Det skal være et sted, hvor folk kan lide at komme, siger Knud Lykke Andersen, der er kontaktperson i Rødekro Udviklingsråd.

Knud Lykke Andersen har også en drøm om, at der bliver etableret en elevator på stationen.

- Og så kunne det også være fint, hvis der kommer en butik igen. Det vil være med til at skabe liv, og stationen er jo et knudepunkt for både Rødekro og Aabenraa, siger han.

Tre puljer i spil

I regeringens infrastrukturplan er der også afsat en pulje på 100 millioner korner til tryghedsskabende initiativer. Puljen kan gå til en styrket overvågning og en bedre og mere tryg indretning af stationer og tilstødende områder for eksempel ved bedre belysning.

Der er også afsat 650 millioner kroner til at øge tilgængeligheden på stationer i hele landet. Udmøntningen af puljen vil regeringen basere på et princip om rullende planlægning, så der hvert år besluttes nye projekter i takt med, at de bliver undersøgt.


Jeg håber, at stationsbygningen kan blive shinet op, og det gælder både udvendigt og indvendigt.

Knud Lykke Andersen, Rødekro Udviklingsråd


I de to sidstnævnte puljer er der ikke sat navne på eventuelle stationer, der kan komme i betragtning til at få del af dem, men der er heller ikke nogen, der på forhånd er udelukket.

- Det betyder, at Rødekro Station kan komme i betragtning til alle tre puljer, oplyser transportministeriets presseafdeling til JydskeVestkysten.

Rødekro Udviklingsråd har gennem flere år kæmpet for bedre forhold på byens station, og der er nu forhåbninger om, at det sker.

- Med regeringens udspil er det blevet mere realistisk, siger Knud Lykke Andersen.

Annonce

Borgmester håber også

Borgmesteren i Aabenraa Kommune har flere gange haft besøg af folketingspolitikere, DSB og Banedanmark for at få sat Rødekro Station på dagsordenen.

- Det har været en lang proces at få sat fokus på Rødekro Station, siger Thomas Andresen (V), der nu håber, at der bliver gjort noget ved to helt konkrete ting, som stationen har brug.

- Jeg håber, at der kan blive etableret en elevator, og så skal ventesalen shines op. Den må gerne signalere, at man er velkommen, siger Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce