Annonce
Vejen

Ny præst ansat i Lindknud-Hovborg

Dorte Kirkegaard er fra begyndelsen af det nye år ansat som sognepræst i Lindknud og Hovborg. Privatfoto

LINDKNUD-HOVBORG: Den 5. januar indsættes Dorte Kirkegaard som ny sognepræst i Lindknud og Hovborg. Det sker kl. 16 i Hovborg Kirke og kl. 18.30 i Lindknud Kirke.

Begge steder er provst i Malt Provsti Peter Ole Finnemann Viuff, Askov, der forestår indsættelsen.

Menighedsrådene håber, at mange vil være med til at byde sognenes nye præst velkommen.

Nytårsdag er der afskedsgudstjeneste med Sidsel Blom kl. 14 i Hovborg kirke og kl. 16 i Lindknud kirke.

"Hovborg menighedsråd håber, at I vil være med til at sige tak til Sidsel for den utrolig flotte måde, som hun har klaret vikariatet i næsten et år. Som sædvanligt nytårsdag serverer vi et stykke kransekage og et glas portvin efter gudstjenesten, og her vil vi tage afsked med Sidsel og ønske hinanden godt nytår", skriver Hovborg menighedsråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce