Annonce
Billund

Ny privatskole er på jagt efter lærere og pædagoger

Behandlingsskolerne søger lige nu både lærere og pædagoger til den nye skole i Billund. Arkvifoto

Behandlingsskolernes nye skole, som åbner i Billund fra årsskiftet, søger netop nu medarbejdere.

Billund: Der er mindre end en måned til, at Behandlingsskolerne slår dørene op på en endnu ukendt lokation i Billund.

Det er heller ikke på plads, hvem der skal passe arbejdet i skolen. Behandlingsskolerne er nu på udkig efter personale til den nye skole i Billund.

- Vi vil rigtig gerne rekruttere lokalt, så vi er på udkig efter dygtige lærere og pædagoger, og så tager vi selv et par stykker med fra vores skoler i Storkøbenhavn. Det er medarbejdere, der har ønsket at flytte permanent til Billund. Så der bliver en god blanding af vores erfarne medarbejdere og nogle nye fra lokalområdet, siger Christopher Moyell Juul, som er administrerende direktør for Behandlingsskolerne.

Annonce

Håber på samarbejde

Den nye privatskole i Billund har intet mål om at blive en stor skole.

- Vi har i dag 10 skoler, og vores skoler er små enheder med 40-45 børn. I den bedste verden er der også 40 børn på vores skole i Billund, men det er ikke noget, som sker fra den ene dag til den anden. Hvis vi skal nå op på den størrelse, vil det formentlig betyde, at vi skal lave aftaler med omegnskommunerne, siger Christopher Moyell Juul.

- I Jylland har man ikke tradition for at samarbejde med private aktører på dette område. Derfor er Billund foregangskommune inden for området, og derfor bliver det spændende, om vi kan få omegnskommunerne til at bruge os som supplement til deres egne skoler, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce