Annonce
Billund

Ny privatskole vil ligge på Kærvej

Det er i lokalerne her på Kærvej 124 i Billund, at byens nye privatskole kommer til at høre hjemme. Det er Behandlingsskolerne, som fra årsskiftet åbner en skole i Billund. Foto: Keld Stampe.

Lokalerne på Kærvej 124, hvor der tidligere har ligget en institution, kommer til at blive de fysiske rammer om Behandlingsskolernes nye privatskole i Billund.

Billund: Den kommende privatskole i Billund kommer til at få adresse på Kærvej 124.

Her vil Behandlingsskolerne med virkning fra årsskiftet åbne en ny privatskole. En skole, der vil henvende sig til nogle af de børn, som måske ikke passer så godt ind i de klassiske skolerammer.

- Det ligger over for BillundSkolen. Det er et tidligere fritidshjem, som også har været daginstitution, og så har det stået tomt i et par år, fortæller Morten Kirk Jensen, som er skolechef i Billund Kommune.

Behandlingsskolerne

Behandlingsskolerne er Danmarks største dagbehandlingsskole og driver 15 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov. Tilbuddene inkluderer dagbehandlingsskoler, STU, døgn- og aktivitetstilbud og undervisning i dansk som andetsprog.Behandlingsskolerne Billund bliver Behandlingsskolernes 11. skoletilbud.

Det er i lokalerne her på Kærvej 124 i Billund, at byens nye privatskole kommer til at høre hjemme. Det er Behandlingsskolerne, som fra årsskiftet åbner en skole i Billund. Foto: Keld Stampe.

Et sted at starte op

Det er Billund Kommune, som ejer lokalerne på Kærvej, og som nu bliver lejet ud til Behandlingsskolerne. Om den nye skole kan være her i mange år frem er ikke nogen selvfølge, men til en begyndelse skulle det i hvert fald være udmærkede rammer.

- Det er et sted at starte op. Det ligger for sig selv, og det har de faciliteter, som skal til, siger Morten Kirk Jensen.

Det er meningen, at de første elever skal begynde på den nye skole allerede efter nytår, og derfor vil der i den kommende tid blive arbejdet intenst med at få gjort stedet klar til at huse de nye elever.

- Det bliver shinet lidt op. Lokalerne har ikke været i brug i nogle sæsoner, så de bliver frisket lidt op, og der bliver skiftet nogle ting, så det er helt klar til den 1. januar, siger Morten Kirk Jensen.

Annonce

11. skoletilbud

Billund Kommune og Behandlingsskolerne har i en længere periode været i dialog om muligheden for at åbne en afdeling af privatskolen i Billund. Da Varde Kommune for et par måneder siden besluttede at lukke Døgninstitutionen Tippen, som ligger i Ansager, blev parterne enige om at sætte lidt mere skub i processen.

Den nye privatskole i Billund bliver Behandlingsskolernes 11. skoletilbud. Skolen henvender sig til børn med særlige behov - det kan være børn med ADHD, autisme eller lignende.

Det er første gang, Behandlingsskolerne åbner en skole, som ligger uden for Hovedstadsområdet. Skolerne har eksisteret i omkring 15 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce