Annonce
Esbjerg

Ny prognose: Boligejerne i Esbjerg har udsigt til stigende friværdi

I en ny prognose vurderer Nordea, at den gennemsnitlige huspris i Esbjerg i de kommende to år vil stige med knap 100.000 kroner. Arkivfoto: JV
Ifølge en ny prognose fra Nordea vil et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter i Esbjerg få øget sin værdi med knap 100.000 kroner i de kommende to år, hvis huspriserne i kommunen udvikler sig som hele landet forventes at gøre.

Esbjerg: Der er udsigt til flere markante prisstigninger på boligmarkedet og højere friværdier til boligejerne i de kommende år. Det viser den seneste boligprisprognose fra Nordea, som netop har opjusteret sine forventninger til huspriserne i 2021 og 2022.

Også i Esbjerg ventes huspriserne at stige i de kommende, vurderer Jan Schmidt Pedersen, indehaver af Danbolig Esbjerg.

- Sidste år blev der solgt rekordmange boliger til rekordhøje salgspriser. Mange boligejere har derfor fået et markant løft i deres friværdi og har samtidig udsigt til yderligere stigninger i de kommende år. Den udvikling kan boligerne være godt tilfredse med, siger Danbolig-mægleren i Esbjerg.

Annonce

- Forklaringen på de stigende priser skal findes i, at der er flere købere end sælgere i markedet og historisk få boliger til salg. Sælgerne har derfor gode forudsætninger for at få et godt salg, og med forventningen om yderligere stigninger kan sælgerne se frem til en højere gevinst, når boligen skal sælges, tilføjer han.

Ifølge prognosen kostede et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter i Esbjerg i december sidste år 1.656.000 kroner, og hvis udviklingen følger prognosen, forventes prisen at stige til 1.712.000 kroner ved udgangen af 2021 og til 1.753.000 kroner ved udgangen af 2022.

Jan Schmidt Pedersen, indehaver af Danbolig Esbjerg. Foto: PR

I Esbjerg kan en gennemsnitlig boligejer derfor se frem til en gevinst på 56.000 kroner i år og 41.000 kroner næste år. Det svarer til en samlet gevinst på 97.000 koner over to år, hvis huspriserne i kommunen udvikler sig som hele landet forventes at gøre.

Finanstilsynet hejser rødt flag

På landsplan er kostede et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter 2.156.000 kroner i december sidste år. Ved udgangen af 2021 forventes prisen at være steget til 2.229.000 kroner og til 2.282.000 kroner ved udgangen af 2022. Det giver en samlet gevinst på 126.000 kroner over to år.

- Boligejerne kan være ganske godt tilfredse med et godt år på boligmarkedet, hvor priserne er steget over størstedelen af landet, og alt tyder på, at det fortsætter i de næste år. Det er ikke kun positivt for boligejerne, men også for resten af dansk økonomi, siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit, i pressemeddelelsen og uddyber:

- Når boligmarkedet har det godt, har forbruget det normalt også godt, da højere friværdier giver mere lyst til at bruge penge. Netop det er vigtigt i en tid, hvor store dele af økonomien har det svært, og derfor er forventningen om stigende boligpriser en god nyhed for boligejerne og samfundsøkonomien som helhed.


Forklaringen på de stigende priser skal findes i, at der er flere købere end sælgere i markedet og historisk få boliger til salg.

Jan Schmidt Pedersen, indehaver, Danbolig Esbjerg


Ifølge Boligsiden.dk oplevede Esbjerg Kommune helt generelt sidste år stagnerende til let faldende huspriser, og med til historien hører også, at ikke alle forventer stigende huspriser. Således var Finanstilsynet forleden ude med en advarsel til boligejerne om at ruste sig mod prisfald.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce