Annonce
Esbjerg

Ny prognose fra Sydbank: Boligejerne i Esbjerg kan fortsætte med at smile

En samlet prisstigning på 25.000 kroner i 2021 og 2022 kan boligejerne i Esbjerg Kommune generelt se frem til, viser en prognose fra Sydbank. Genrefoto: Michael Bager
Boligejerne i Esbjerg kan glæde sig til fortsatte prisstigninger i år og næste år, viser en analyse fra Sydbank.

Esbjerg Kommune: Der er godt nyt til boligejerne i Esbjerg. Ifølge en analyse fra Sydbank vil boligpriserne bliver ved med at stige i både 2021 og 2022.

Bankens prognose viser, at en gennemsnitlig husejer i Esbjerg Kommune vil kunne tjene cirka 12.400 kroner i 2021 og knap 12.800 kroner i 2022. Beregningerne tager udgangspunkt i et gennemsnitligt parcelhus på 146 kvadratmeter, så er man indehaver af sådan et, kan man forvente en samlet prisstigning på 25.000 kroner frem mod 2022.


Annonce

Hvis man er så heldig at have købt bolig, kan man fortsætte med at smile

Liza Gildenpfennig, filialdirektør i Sydbank Esbjerg


- Vi kan se, at det fortsat går stærkt – uden de store prisforhandlinger, siger filialdirektør, Liza Gildenpfennig i en pressemeddelelse, og tilføjer:

- Boligsalget her i Esbjerg har generelt været stabilt med en opadgående hastighedskurve, så vi er ved at være vant til, at salg af boliger sker hurtigere end tidligere. Når boligsalget er oppe i fart, smitter det af på den generelle udvikling her i Esbjerg, så samfundsmæssigt er der godt gang i hjulene.

Større signalværdi

Udviklingen svarer rimeligvis til stigningen i 2020, som, i modsætning til andre kommuner, var på samme niveau med godt 12.000 kroner, hvilket betyder et fald på knap fem procent i forhold til udviklingen med høje prisstigninger i 2019.

- At boligmarkedet fortsætter med at stige her i Esbjerg – om end det ikke er med samme hast, som vi hører om i andre større byer – er det en positiv udvikling, der har større signalværdi end værdien i kroner og ører. Så hvis man er så heldig at have købt bolig, kan man fortsætte med at smile, siger Liza Gildenpfennig.

Samlet set ser Sydbanks filialdirektør derfor optimistisk på fremtiden og væksten i Esbjerg – godt opretholdt af husprisstigningerne – og at Danmark går ind i en positiv genopluknings-fase, der er ved at tage fart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce