Annonce
Tønder

Ny projektleder skal gøre jobbet lettere for frivillige

Mette Greve er ny projektleder i Skærbækcenteret. Hun kommer blandt andet til at hjælpe de frivillige i foreningerne i Skærbæk og omegn med for eksempel at søge fonde og med idéer til nye aktiviteter. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje har Skærbækcenteret ansat Mette Greve som projektleder. Hun skal blandt andet lette arbejdet for de frivillige i foreninger ved at hjælpe med at søge fonde.
Annonce
Annonce

Støtte fra foreningspulje

Stillingen som projektleder blev en realitet med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Det var Foreningen Skærbækcentret, der i samarbejde med otte foreningerne med tilknytning til Skærbækcenteret ansøgte om i alt 300.000 kroner til ansættelsen af en projektleder. Et beløb, som blev bevilliget.

Målsætningen med den nye projektleder er at få 450 flere aktive, heraf 225 som skal være tilknyttet en foreningerne i 2023.

Mette Greves kontrakt lyder i første omgang på 1,5 år, men håbet er, at samarbejdet mellem foreningerne bliver så godt, at kontrakten kan forlænges.

Foreningspulje

DIF og DGI's foreningspulje uddeler årligt cirka 44 millioner kroner til projekter i idrætsforeninger.

DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger for eksempel til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kroner, men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kroner.

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Følgende foreninger har ansøgt om 300.000 kroner til oprettelsen af en projektleder i Skærbækcenteret:

Brøns ungdoms- og idrætsforening, Skærbæk idrætsforening, Skærbæk Boldklub, Skærbæk Ungdomsboldklub, Skærbæk Håndboldklub, Skærbæk svømmeklub, Skærbæk badminton klub og Foreningen Skærbæk fritidscenter.

Skærbæk: Skærbækcenteret har efter længere tids ønske fået en projektleder. Hun hedder Mette Greve, og hendes nye arbejdsopgaver bliver blandt andet at etablere samarbejde mellem de forskellige foreninger i Skærbæk og omegn, så der kan opstå aktiviteter imellem foreningerne. Derudover skal hun hjælpe foreningerne med deres økonomi blandt andet i form af fondssøgning, markedsføring og godkendelser, der må være behov for.

- De frivillige skal finde tilbage til deres kerneopgaver. Dem der for eksempel er trænere, fordi de kan lide at være sammen med børnene, skal ikke bruge tid på at søge fonde. Det tager meget af deres tid. De brænder ud med alle de opgaver, de pludselig står med, siger Mette Greve.

En kæphest for den nye projektleder er også at skabe en bredere målgruppe i de forskellige foreninger i håbet om at få flere ind i foreningslivet. Det gælder både enkelt personer, men også virksomheder, så man bedst muligt kan understøtte projekt "Bevæg dig for livet", som har som mål at få mindst 4000 flere borgere i bevægelse. Et projekt, hvor Tønder Kommune er udpeget som visionskommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce