Annonce
Kolding

Ny publikumsrekord: Aldrig har så mange set en kvindekamp i Kolding

Det er mange år siden, der har været så mange fodboldtilskuere på Kolding Stadion som fredag under kvindernes pokalfinale. Allerede et par timer før kampstart var der godt gang i den på tribunerne, og selv om KoldingQ tabte, var der højt humør på lægterne. Foto: Michael Svenningsen

Koldingenserne gjorde, som KoldingQ's ledelse havde opfordret dem til. De mødte talstærkt op til pokalfinalen på Kolding Stadion for at heppe på de lokale fodboldkvinder.

Kolding: Det er ikke tit, folk ligefrem skal stå i kø ved tælleapparaterne ved indgangen til Kolding Stadion. Når KIF's 2. divisionshold for mænd spiller, er der sjældent over 400 tilskuere.

Men kø var der, da KoldingQ fredag spillede pokalfinale mod Brøndby.

Ti minutter inde i kampen, mens tilskuerne stadig ankom drypvist, manglede man kun 25 gæster i at have rundet 3000 tilskuere på stadion, og formanden for KoldingQ, Niels Sterndorff, kunne allerede før kampen begyndte, slå fast, at kampen ville slå rekord som den mest sete kvinde-fodboldkamp i Kolding nogensinde.

Rekorden hidtil var 2300 til en pokalkamp ved KoldingQ's baner på Mosevej.

Annonce

Den har jo ellers mest stået på håndbold her i Kolding, men måske er det mere kvindefodboldholdet, man skulle satse på

Lars Søndergaard, landstræner for kvindelandsholdet
Amanda, til højre, og Liva med deres maskotbamser. De to piger, der selv spiller fodbold i Bramdrupdam, synes fodbold er sjovt og kan blandt andet lide at lære nye tricks og få nye venner gennem fodbolden. Og så kan piger og kvinder altså sagtens spille fodbold, skulle vi hilse og sige fra de to gæve fodbold-piger. Foto: Michael Svenningsen

Bannerbærerne

De mange optagede sæder på tribunerne og menneskemylderet glædede gæsterne.

Niårige Amanda og tiårige Liva, der begge spiller fodbold tre gange om ugen i Bramdrupdam, fortalte, at de havde forventet mange folk på stadion.

- Da vi kom, var der næsten helt tomt, men jeg vidste godt, at der ville komme så mange, for det er jo en vigtig kamp, slog Liva fast, mens hun og veninden sad med deres maskotbamser klar til både at heppe og hjælpe til.

De to unge fodboldfans havde sammen med en række andre fodboldpiger nemlig til opgave at bære det store banner, der lå midt på fodboldbanen helt til kampstart, væk.

- Vi er bannerbærere, forklarede Amanda, der for første gang skulle se en kvindekamp, mens Liva før har været i Viborg for at se landsholdet spille.

Kvindelandsholdets træner, Lars Søndergaard, plæderede for, at Kolding skal satse mere på kvindefodbolden, når nu det bedste mandehold spiller i 2. division, og KIF's håndboldherrer leverer lidt svingende resultater af og til. Foto: Michael Svenningsen

Landstræneren

Men også mere garvede fodboldfolk var glade for den massive opbakning, selv om store bededag også er den største konfirmationsdag i byen.

- Det er lækkert, at her er så mange. Det er jo det, man efterspørger - at der kommer mange tilskuere. Jeg tror, at flere er blevet opmærksom på kvindefodbold via landsholdet, sagde en af de mere prominente tilskuere - nemlig kvindelandsholdets træner, Lars Søndergaard, der torsdag så Brændkjærskolens piger vinde Ekstra Bladets store skolefodboldturnering og dagen efter altså kunne se Koldings seniorspillere i vigør.

Set i lyset af den store succes, pige- og kvindefodboldspillerne har i Kolding, havde landstræneren også en opfordring med til Kolding:

- Den har jo ellers mest stået på håndbold her i Kolding, men måske er det mere kvindefodboldholdet, man skulle satse på, sagde han.

René Lykke, til venstre, Lars Møller og Henning J. Hansen holder fast til i et særligt hjørne på stadion. Her mødes de jævnligt og ser KIF's 2. divisions-hold. De tre var enige om, at KoldingQ's pokalfinale i Kolding var stort for byen. Foto: Michael Svenningsen

Damebold for første gang

Henrik J. Hansen, Lars Møller og René Lykke ser jævnligt KIF spille kampe i 2. division og har deres faste ståpladser i et hjørne, hvor mange stamgæster holder til. Henrik og Lars er gamle KB'ere og kan også stadig finde på at se KB's danmarksseriehold spille. Kvindefodbold har de også tidligere set - men kun i fjernsynet. Men nu skulle det være.

- Det er flot, at kvinderne er nået så langt. Det er stort for Kolding, og det bliver da skægt at se dem, sagde René Lykke før kampen.

I pausen, hvor KoldingQ var bagud med 0-2, var hans humør og optimisme endnu ikke forsvundet, selv om han erkendte, at Brøndby sad lidt for meget på kampen.

- Vi vinder 3-2, spåede han.

Han fik ikke ret. KoldingQ tabte 0-3.

KoldingQ-spiller Lotte Troelsgaard måtte efter kampen optræde på selfies hos tilskuerne. Det var første gang, KoldingQ var i en pokalfinale. Foto: Michael Svenningsen
Der var delt 12.000 gratis billetter ud før pokalfinalen, men man kunne også sagtens komme ind på stadion uden billet, da der var gratis entré. Mange børnefamilier benyttede sig af dette tilbud og tog afsted. Foto: Michael Svenningsen
Det var en stærk modstander, KoldingQ var oppe mod. Ganske vist vandt Kolding-holdet over Brøndby i ligaen for nylig, men Brøndby har vundet pokalturneringen hele 10 gange og været i finalen hvert år siden 2010. Foto: Michael Svenningsen
Kolding: Pokalfinale imellem KoldingQ og Brøndby. Foto: Michael Svenningsen
Kolding: Pokalfinale imellem KoldingQ og Brøndby. Foto: Michael Svenningsen
Kolding: Pokalfinale imellem KoldingQ og Brøndby. Foto: Michael Svenningsen
Kolding: Pokalfinale imellem KoldingQ og Brøndby. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce