Annonce
Varde

Ny pulje til foreningslivet skal støtte de foreningsløse

Varde: Lokale foreninger får nu nye muligheder for at søge penge til alt det, de går og sysler med.

Varde Kommune har fem forskellige puljer, som pengene ligger i. Det er renoveringspuljen, puljen til udendørs anlæg, eliteidrætspuljen pg udviklingspuljen for foreninger og aktivitetspuljen for foreningsløse. Sidstnævnte er en ny pulje, som har 305.790 kroner. Denne nyoprettede puljes formål er at give plads til at igangsætte nye initiativer for dem, der ikke er medlem af en forening.

Selvorganiserede grupper, der ikke nødvendigvis er deciderede foreninger, kan også ansøge midlerne. Der er allerede bevilget midler til blandt andet et foreningsarrangement for flygtninge i Tistrup, sommersportsskole for børn og unge med særlige behov samt volley-aktiviteter for unge på Campus Varde.

Der bevilges op til 20.000 kroner pr. indsats. Fristen for at søge puljen er 1. november 2017.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce