Annonce
Esbjerg

Ny rapport konkluderer: Esbjerg Kommunes vandløb vedligeholdes efter reglerne - kommunikationen skal være bedre

Ny rapport konkluderer, at Esbjerg Kommunes vandløb vedligeholdes efter reglerne. Dog skal vandløbsregulativerne nu revideres, og kommunikationen mellem kommune og andre interessenter forbedres. Arkivfoto: Chresten Bergh
Vandløb i Esbjerg Kommune vedligeholdes efter reglerne, konkluderer ny rapport fra Rambøll, men samarbejdet omkring vedligeholdet bør forbedres. Første opgave vil være at revidere de mange forskellige regulativer og skabe en fælles linje.

Esbjerg Kommune: Da der fredag var møde i kommunens Teknik & Byggeudvalg, blev politikerne præsenteret for indholdet i en rapport, som konsulentfirmaet Rambøll har udarbejdet omkring procedurer og praksis på vandløbsområdet i Esbjerg Kommune.

Behovet for rapporten opstod efter, at der havde været en del kritik af kommunens vedligehold af vandløb og at en intern undersøgelse havde afsløret, at 19 vandløbsstrækninger ikke var blevet vedligeholdt.

Rapporten blev bestilt i december af direktør for Teknik & Miljø Erik Jespersen, og Rambøll fik til opgave at undersøge, hvordan henvendelser håndteres og om vandløbsregulativerne overholdes i Esbjerg Kommune.

Handlingsplan

Esbjerg Kommune er vandløbsmyndighed for godt 900 kilometer vandløb.

Rapporten er udarbejdet på grundlag af blandt andet interview med ledere og medarbejdere i vandløbsteamet, entreprenører og eksterne interessenter og interview med Teknik & Byggeudvalg. Derodover har der været gennemgang af 17 udvalgte strækninger, erfaringsindhentning fra andre kommuner og styregruppemøder med direktør og miljøchef.

De 17 forskellige strækninger i rapporten er udvalgt til at dække geografisk bredt og med bred repræsentativitet. Det betyder blandt andet strækninger udpeget af Landboforeningen, strækninger fra listen med 19 problemstrækninger og strækninger, der ikke har været henvendelser på.

Med afsæt i rapportens konklusioner har direktør Erik Jespersen bedt om, at der laves en handlingsplan, der skal sikre fremdrift i forhold til at få genoprettet tilliden mellem interessenter og Esbjerg Kommune.

Mangelfuld kommunikation

Rapporten konkluderer, at vedligeholdet af vandløbene sker i overensstemmelse med regulativerne. Desværre har kommunikationen til og med eksterne interessenter og det politiske niveau været oplevet som utilstrækkelig, og derved mistillid til, om regulativerne blev overholdt. Ifølge rapporten trænger procedurerne omkring vandløbshåndteringen til at blive forbedret. Det ville kunne ske gennem flere initiativer, hvoraf det første skulle være at sætte gang i en revision af vandløbsregulativerne for at sikre tidssvarende, opdaterede og fleksible regulativer, i det regulativerne i overvejende grad er fra 1990’erne eller tidligere, forklarer formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen(V). - I udvalget sætter vi pris på denne orientering. Rapporten er det første skridt på vejen til at genoprette tilliden til, at Esbjerg Kommune har styr på vandløbsområdet. Det er positivt, at der er handlet fagligt korrekt, og at der netop er styr på fagligheden, virker som et solidt fundament i det videre arbejde, siger han og uddyber, at udvalget bakker op om, at den foreslåede revision af regulativerne er helt central i forhold til at få skabt klare politiske retningslinjer og forventningsafstemning med lodsejere og interessenter.

Annonce

Bedre service

Udover en revision af vandløbsregulativerne foreslår rapporten også, at man internt i kommunen arbejder på at forbedre håndteringen af henvendelser.

Det betyder, at eksempelvis lodsejere oplever en bedre og mere ensartet service, hvilket kan opnås ved at klæde medarbejderne bedre på til at løse denne opgave i fremtiden. Det vil kræve, at der kigges på interne processer, mens der også arbejdes for at styrke dialogen og samarbejdet med eksterne interessenter, og det glæder formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen, at rapporten blandt andet anbefaler, at der skal være mere gennemsigtig i forhold til vedligehold af kommunens vandløb. - Efter at have deltaget i analysens forarbejde, har vi set frem til analysens anbefalinger. Her bider vi særligt mærke i de anbefalinger der går på, at Esbjerg Kommune skal være mere proaktive i deres vandløbstilsyn, at Esbjerg Kommune skal reagere hurtigere på henvendelser og at der skal arbejdes for at skabe gennemsigtighed på flere fronter. Særligt fokus på gennemsigtigheden vil øge forståelsen blandt lodsejerne i sagerne omkring, hvorvidt regulativet er overholdt, siger Niels Laursen, formand for Sydvestjysk Landboforening.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Stemmeslugeren Vallø pusler med planer om borgergruppe for udvikling af indre by: - I har ikke hørt det sidste fra mig

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce