Annonce
Sydjylland

Ny rekord: Så mange lod sig teste for corona i påsken

Poderne i Syd - og Sønderjylland har over påsken haft travlt som aldrig før. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Et stort antal syd- og sønderjydere valfartede i påsken til coronatestcentre.

Corona: Der har været mere travlt end nogensinde på de syddanske teststeder. 2. Påskedag var den hidtil mest travle dag på landsdelens teststeder, hvor 94.789 borgere mødte op for at blive testet for covid-19. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

I alt blev der 2. Påskedag foretaget 56.371 hurtigtests og 38.418 pcr-tests.

Den store efterspørgsel på coronatest skabte flere steder kø, selvom der var blevet indkaldt ekstra mandskab.

- Vi ved, at der mange steder har været kø, og at mange syddanskere har brugt lang tid på at få en test. Samtidig kan vi også konstatere, at de mange medarbejdere, der har været på arbejde hen over påsken, i den grad har taget en for holdet. De har virkelig haft rigeligt at se til - især 2. påskedag. Så stor ros og tak til alle herfra, siger koncerndirektør fra Region Syddanmark, Kurt Espersen.


Vi ved, at der mange steder har været kø, og at mange syddanskere har brugt lang tid på at få en test. Samtidig kan vi også konstatere, at de mange medarbejdere, der har været på arbejde hen over påsken, i den grad har taget en for holdet. De har virkelig haft rigeligt at se til - især 2. påskedag. Så stor ros og tak til alle herfra,

Kurt Espersen, Region Syddanmark


De 95.000 tests dækker ikke over de coronatests, der er foretaget samme dag i Billund Lufthavn og på de syddanske sygehuse. Derfor er rekorden i sagens natur højere end de knap 95.000 coronatests, som regionen har opgjort.

Kurt Espersen forventer, at presset på de sydjyske teststeder vil stige i takt med, at flere dele af landet genåbner. Derfor har regionen udvidet testkapaciteten, så der nu kan hurtigtestes 58.500 gange i døgnet.

Kurt Espersen opfordrer de mange syd- og sønderjyder, der den kommende tid formentlig tjekker ind i testkøen til at vise hensyn til de podere, som udfører testene.

- Vi lægger os i selen for at teste så mange som muligt hver dag. Men det er vigtigt, at man som borger udnytter hele åbningstiden, hvis man skal have en hurtigtest, og forsøger at komme inden kl. 15 og efter kl. 17 på hurtigteststederne. Og gerne om morgenen. Samtidig er det vigtigt, at vi minder hinanden om, at poderne fortjener respekt for det arbejde, de udfører. Eller sagt på en anden måde: Hold den gode tone. Også selvom du er træt af at vente, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Esvagts røde skibe vil sejle grønt

Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce