Annonce
Tønder

Ny restaurant slår dørene op: Stegt flæsk skal der til

Håndværkerne var stadig i gang dagen før åbningen af Elizabeth. Foto: Annett Bruhn
Onsdag åbner Elizabeth på torvet et par måneder senere end forventet og i første omgang med et begrænset menukort. Lørdag var der snigpremiere.
Annonce

TØNDER: Onsdag åbner restauranten Elizabeth på torvet med et par måneders corona-forsinkelse og i første omgang med et begrænset menukort.

I den anledning holdt Elizabeth Madrid lørdag uofficielt åbent hus i sin nye restaurant, hun i al beskedenhed har opkaldt efter sig selv.

Her serverede hun drikkevarer, is og smagsprøver på sin signaturret "Slusegryden", der også var på menuen på Ballum Slusekro, hvor Elizabeth tidligere regerede og rørte i gryderne. Og som bliver husets ret i restauranten på torvet.

Krostuen åbner tidligst om et par uger, da møblerne endnu ikke er nået frem, mens caféen altså åbner onsdag den 3. juni klokken 11.

- Håndværkerne er ved at være færdige, men der er flere ting, der ikke er helt klar, fortæller Elizabeth Madrid, der udover møbler også venter på et kasseapparat og diverse køkkenmaskiner. For ikke at tale om en indgangsdør, der måske er klar onsdag morgen.

- Jeg vil gerne finde en at dele problemerne med, siger Elizabeth Madrid, og fortsætter med et lidt træt smil:

- Jeg overvejer at gå i gang med at lede efter en forretningspartner. Selvfølgelig skal det også være en økonomisk partner, men jeg mangler primært en til at styre forretningen.

Elizabeth Madrid, der stammer frra Handuras, åbner onsdag restaurant Elizabeth på torvet. Foto: Annett Bruhn
Annonce

Øst og vest

Den lille dame fra Honduras overtog lokalerne på torvet 15. maj og begyndte efter eget udsagn på bar bund, da renoveringen af lokalerne var gået i stå på grund af coronaen.

- Det er et stort hus, og vi må starte stille og roligt op, fortsætter restauratøren, mens hun fra sin mobil sender beskeder i øst og vest for at blive opdateret om levering af diverse hængepartier.

- Jeg begyndte på nul, da jeg overtog lokalerne, og jeg svarer stadig på, hvor hver enkelt stikkontakt skal placeres, fortæller den travle restauratør, der har ti ansatte - deriblandt sine to døtre Marcys og Majorie og noget så eksotisk som en bartender fra Cuba.

Ud over smoothies, shakes og spanske churros, chokolade og økologisk is, vil man i caféen kunne sætte tænderne i burgere, bøfsandwich med brun sovs, tarteletter og tacos inspireret af det latinamerikanske køkken og gå ombord i en salatbar med både varme og kolde retter. Og nyde hjemmelavet rugbrødslagkage og bedstemorkringle til kaffen.

Når krostuen åbner, vil der være gammeldags mad på menuen, fortæller Elizabeth Madrid, der blandt andet vil servere lam og stegt flæsk og persillesovs. For som hun understreger:

- Det hører sig jo til.

Marcys Hansen er datter resturatøren Elizabeth Madrid og er ansat i Elisabeth sommeren igennem. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce