Annonce
forside

Ny retning for fremtidens bymidte

Læserbrev: Koldings bymidte trænger til et løft. En ny bydesignguide skal hjælpe med at få mere grønt, mere kvalitet, blive mere helhedstøbt og alligevel sikre forskellige områder hver deres særkende. Byen opdeles i 3 slags områder: Den centrale plads omkring Nicolai Kirken og rådhuset. Handelskvarteret som er gågade kvarteret. Latinerkvarteret omkring Låsbygade.

Vi har haft en grundig proces med inddragelse af borgere, handlen og eksperter, der har været med til at give input til fremtidens bymidte. Resultatet er en guide, som løbende skal udvikles - men som sætter rammer og retninger for alt fra lamper, affaldsspande og bænke til belægning og wayfinding.

Vi har nu et godt afsæt og en retning for fremtidens bymidte, så vi løbende kan give den et fælles løft gade for gade, f.eks. når der alligevel skal udskiftes lamper, når der alligevel skal graves eller når vi får økonomisk mulighed for at tage et større ryk.

Der er både tænkt en ny måde at genbruge den gamle belægning på - cirkulær økonomi ja-tak. Der er tænkt nye måder at arbejde med lys - der fx også kan bruges til lysfestival og andre events. Der er tænkt bedre tilgængelighed ... og meget mere.

Det er godt arbejde. Nu skal vi få det fra idé til virkelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Fodboldspillers eks-svoger risikerer adskillige års fængsel efter heftigt familiedrama

Annonce